Η στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή Hasankeyf επεκτάθηκε και σε αγροτικές περιοχές. Μεγάλη επιχείρηση διεξάγεται και στην επαρχία Μπιτλίς, με την περιοχή να βομβαρδίζεται από επιθετικά ελικόπτερα.

Η στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε ο τουρκικός στρατός στην περιοχή Χασάνκεϊφ του Μπατμάν στις αρχές της εβδομάδας επεκτάθηκε και σε αγροτικές περιοχές στην περιοχή Gercüş. Η επιχειρησιακή περιοχή αρχικά περιλάμβανε την περιοχή γύρω από το χωριό Xirbêkûr (Palamut) στο όρος Mawa, αλλά τμήματα της περιοχής Torî έχουν πλέον κηρυχτεί επίσης ως απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Το χωριό Bilêxşê βρίσκεται υπό πολιορκία από τον στρατό και έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας. Πυροβολισμοί ακούγονταν στη γύρω περιοχή εν μέσω δραστηριότητας της τουρκικής αεροπορίας.

Η φωτιά στη Mawa, η οποία προκλήθηκε από αεροπορικές επιδρομές το Σάββατο, συνεχίζει να μαίνεται και ο στρατός εμποδίζει τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Από την άλλη πλευρά, μεγάλη επιχείρηση διεξάγεται από το Σάββατο και στην περιοχή Hizan του Μπιτλίς. Εκτός από στρατιώτες του τουρκικού στρατού, ως επίγεια στρατεύματα αναπτύσσονται και Κούρδοι «χωριοφύλακες». Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, επιθετικά ελικόπτερα βομβαρδίζουν δασική περιοχή. Τα χωριά Akûnis, Govan, Lanîlan, Xûlepûr, Kekulan, Sûreh, Pertawan, Mezra Pisyan, Geliyê Nemiran, Desta Ovî, Deşta Kaviltîn και Hûzeran βρίσκονται στην περιοχή επιχείρησης. Ειδικότερα, το Hûzeran βρίσκεται υπό στρατιωτική πολιορκία, ενώ πραγματοποιούνται έλεγχοι ταυτότητας.

2024-06-23T19:59:34+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top