Η τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών πραγματοποίησε άλλη μια δολοφονία  αξιωματούχου της κουρδικής οργάνωσης  Λαϊκής Άμυνας στη Συρία. Πρόκειται για τον Μεχμέτ Γιλντιρίμ οικονομικό αξιωματούχο της YPG, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από τις πηγές ασφαλείας, σημειώνει το δημοσίευμα,  διαπιστώθηκε ότι ο τρομοκράτης Γιλντιρίμ,  που εξουδετερώθηκε σε επιχείρηση  της MIT, στην περιοχή Σέιχ Μαξούντ του Χαλεπίου, εντάχθηκε στο PKK το 1986 και είναι ένα από τα παλαιότερα στελέχη της οργάνωσης.

Διαπιστώθηκε ότι ο Γιλντιρίμ πέρασε στη Συρία το 2015 μετά από τρομοκρατικές ενέργειες στην Τουρκία και το Ιράκ και ανέλαβε τη λεγόμενη οικονομική ευθύνη της κουρδικής Ομάδας Λαϊκής Άμυνας στη βόρεια Συρία.

Δεκάδες οι δολοφονίες Κούρδων  από την MIT στη Συρία

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών- MIT, έχει δολοφονήσει μεγάλο αριθμό υψηλόβαθμων μελών της  κουρδικής οργάνωσης σε διάφορες κατηγορίες στη λίστα καταζητούμενων τρομοκρατών με τις επιχειρήσεις που πραγματοποίησε στο Ιράκ και τη Συρία τα τελευταία χρόνια, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στις σημειακές επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η MIT στη Συρία και το Ιράκ το 2022, εξουδετερώθηκαν 23 ανώτερα στελέχη και πολλοί συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν με τη βία στην Τουρκία.

Η Κουρδική Οργάνωση φέρεται να δέχτηκε αρκετά πλήγματα μετά από τις επιχειρήσεις που διεξήχθησαν από την τουρκική μυστική υπηρεσία, η οποία έχει δικτυωθεί στις τοπικές κοινωνίες,  βοηθώντας, έτσι, στην αποτροπή πολλών  δραστηριοτήτων των Κούρδων του PKK/YPG, όπως αναφέρεται.