Οι SDF αποτίουν φόρο τιμής στον Αμερικανό διεθνιστή Κιθ Μπρούμφιλντ, ο οποίος ήρθε στο Κομπάνι, λέγοντας: «Είμαι εδώ για να γίνω μέρος του κινήματος και να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω» και έπεσε μάρτυρας πριν από εννέα χρόνια.

Ενώ οι συγκρούσεις που ξέσπασαν στο Κομπάνι κλιμακώθηκαν μετά τις 15 Σεπτεμβρίου 2014, διεθνιστές από όλο τον κόσμο έφτασαν στην πόλη για να συμμετάσχουν σε αυτήν την ιστορική αντίσταση τιμής. Ένας από αυτούς τους διεθνιστές ήταν ένας Αμερικανός, ο Keith Broomfield, ο οποίος εξέφρασε τον λόγο της συμμετοχής του στον αγώνα με τα ακόλουθα λόγια: «Είμαι εδώ για να γίνω μέρος του κινήματος, να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω. Ξέρεις, μετά από όλα αυτά, φαίνεται να είναι το πιο σωστό πράγμα που πρέπει να κάνεις».

Ο Keith Broomfield γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1978, στη Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών, ως γιος του Tom και της Donna Broomfield. Ο Broomfield εργάστηκε ως διευθυντής παραγωγής στην κατασκευαστική εταιρεία της οικογένειάς του στη Μασαχουσέτη. Δήλωσε ότι του άνοιξε μια νέα σελίδα μετά από ένα ατύχημα με μοτοσυκλέτα, μετά το οποίο θέλησε να συνεχίσει τη ζωή του με αγώνα. Άκουσε για την αντίσταση στο Κομπάν κατά του ISIS που κατέλαβε τη Μοσούλη και πολλές περιοχές στο Ιράκ και τη Συρία, και για διεθνιστές μαχητές που συμμετείχαν σε αυτή την ιστορική αντίσταση. Ξεκίνησε από την Αμερική και έφτασε στη Ροζάβα και πέρασε στο Κομπάνι στις 24 Φεβρουαρίου. Εντάχθηκε στον αγώνα και υιοθέτησε το όνομά του, Gelhat Rûmet.

Ο Γκελχάτ μαρτύρησε στις 3 Ιουνίου 2015 σε συγκρούσεις που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατά του ISIS στο χωριό Qentere, δυτικά του Κομπάνι. Ο λαός του Κομπάνι και οι σύντροφοί του πραγματοποίησαν μια τελετή για να τιμήσουν τον αγώνα και τη θυσία του και παρέδωσαν το σώμα του στην οικογένειά του στη συνοριακή πύλη Mürşit Pınar. Κηδεύτηκε στη γενέτειρά του τη Μασαχουσέτη.  κατά τη διάρκεια της τελετής της κηδείας μια γυναικα είπε: «Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που είναι πιο πολύτιμο για έναν άνθρωπο, και αυτό είναι η ζωή του. Έδωσε τη ζωή του για τον λαό μου και τη γη του Κουρδιστάν. Θα τον θεωρούμε ήρωα για πάντα».

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εξέδωσαν μια δήλωση αποτίοντας φόρο τιμής στον διεθνιστή Keith Broomfield για την ένατη επέτειο από το μαρτύριο του.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR.
I Accept

Η ανακοίνωση του SDF αναφέρει τα εξής:

“Ο Keith Broomfield, γεννημένος το 1978 στη Μασαχουσέτη των Η.Π.Α., έζησε μια ειρηνική ζωή εργαζόμενος στην κατασκευαστική επιχείρηση της οικογένειάς του. Ωστόσο, ένα γεγονός που άλλαξε τη ζωή του το 2015 τον ώθησε να αναζητήσει έναν πιο βαθύ σκοπό.

Βαθιά επηρεασμένος από τις φρικαλεότητες που διέπραξε το ISIS, ο Keith ένιωσε την ηθική επιταγή να παρέμβει. Αναγνώρισε τον αγώνα για ελευθερία και δικαιοσύνη που αντιμετώπισε ο λαός της βόρειας και ανατολικής Συρίας και λαχταρούσε να συνεισφέρει.

Παρά την έλλειψη προηγούμενης στρατιωτικής εμπειρίας, το θάρρος και η αποφασιστικότητα του Keith τον οδήγησαν να ενταχθεί στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) το 2015, λαμβάνοντας την κωδική ονομασία «Gelhat Rumet». Η γενναιότητα και οι μαχητικές του ικανότητες του κέρδισαν γρήγορα την αναγνώριση ως ικανός μαχητής και ελεύθερος σκοπευτής.

Ο Keith συμμετείχε γενναία στην εκστρατεία Robar Qamishlo που ξεκίνησε για την απελευθέρωση της επαρχίας al-Jazira από το ISIS και την άρση της πολιορκίας στο Κομπάνι. Διατύπωσε την ουσία του αγώνα: «Η εκστρατεία είναι ένας αγώνας ενάντια στην καταπίεση, είναι ένας αγώνας για την ελευθερία». Πρόσθεσε, «Όλες οι θρησκείες και οι πεποιθήσεις είναι παρούσες εδώ, είμαι Χριστιανός με Σουνίτες, Σιίτες και Γιαζίντι, και όλοι προσπαθούμε να επιτύχουμε την ελευθερία για όλους.

Στις 3 Ιουνίου 2015, ο μάρτυρας «Keith» και οι σύντροφοί του προχωρούσαν προς τις νοτιοανατολικές γραμμές του Κομπάνι, και όταν έφτασαν στην πόλη al-Chalabiya, ξέσπασε σκληρή μάχη με τους τρομοκράτες του ISIS. Ο Keith και οι σύντροφοί του πολέμησαν γενναία, αλλά ο “Keith” τραυματίστηκε σοβαρά, γεγονός που οδήγησε στο μαρτύριο του, και έγινε ο πρώτος Αμερικανός και τέταρτος διεθνιστής μάρτυρας στη σύγκρουση. Ο κόσμος έχασε έναν θαρραλέο μαχητή και μια ευγενή ψυχή εκείνη την ημέρα.

Η θυσία του Keith θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όσων αγωνίζονται για ελευθερία και δικαιοσύνη στη βόρεια και ανατολική Συρία. Ο λαός του Κομπάνι και οι συντρόφοι του YPG πραγματοποίησαν μια αξιοπρεπή τελετή για να τιμήσουν τη γενναιότητα και τη θυσία του. Το σώμα του επεστράφη στην οικογένειά του στη Μασαχουσέτη για ταφή, διασφαλίζοντας ότι η μνήμη του παραμένει ζωντανή ως σύμβολο του ανθρώπινου ηρωισμού.

Κάθε χρόνο, στην επέτειο του θανάτου του, αντιπροσωπείες της κουρδικής κοινότητας των Ηνωμένων Πολιτειών, μαζί με την οικογένειά του, επισκέπτονται τον τάφο του. Φέρνουν φωτογραφίες του Keith, δίπλα στις σημαίες των YPG και YPJ, στερεώνοντας τον τόπο ανάπαυσής του ως σύμβολο θάρρους και αφοσίωσης σε έναν ανώτερο σκοπό»

2024-06-05T09:17:46+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top