Συλλαλητήριο κατά της ειδικής πολεμικής πολιτικής του τουρκικού κράτους πραγματοποιήθηκε στο Βαν. Το συμβούλιο νεολαίας του κόμματος DEM δήλωσε ότι θα υπερασπιστεί τις γειτονιές της πόλης από τη διακίνηση ναρκωτικών και άλλες μορφές ειδικού πολέμου του τουρκικού κράτους.

Ο πληθυσμός και ιδιαίτερα η νεολαία στο Βόρειο Κουρδιστάν βρίσκονται στο επίκεντρο του ειδικού πολέμου. Η εξάπλωση της χρήσης ναρκωτικών είναι επίσης μέρος αυτού του ειδικού πολέμου. Οι δυνάμεις ασφαλείας και οι παρακρατικές ομάδες εμπλέκονται βαθιά στο εμπόριο ναρκωτικών και προωθούν τη χρήση ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές.

Η επαρχία Van (Wan), η οποία βρίσκεται στη διαδρομή οπίου/ηρωίνης από το Αφγανιστάν, επηρεάζεται ιδιαίτερα από αυτήν την πολιτική. Όμως ο κόσμος αντιστέκεται σε αυτή την προσπάθεια αποπολιτικοποίησης και καταστροφής των νέων.

Στην περιοχή Xaçort (Hacı Bekir) του Βαν, το Συμβούλιο Νεολαίας του Κόμματος DEM διοργάνωσε συγκέντρωση υπό το σύνθημα «Σταματήστε τον ειδικό πόλεμο στο Κουρδιστάν». Οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν πίσω από ένα πανό που έγραφε «Φρουρά για να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τις γειτονιές μας».

«Τα ναρκωτικά προσφέρονται ανοιχτά σχεδόν σε κάθε δρόμο»

Οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου Νεολαίας διάβασαν δήλωση στα τουρκικά και τα κουρδικά. Η δήλωση ανέφερε: «Το βαν είναι το επίκεντρο της πολιτικής ειδικού πολέμου. Τα ναρκωτικά προσφέρονται ανοιχτά σχεδόν σε κάθε δρόμο. Θέλουν οι νέοι να εξαρτηθούν. Είναι σαφές ότι, στην παρούσα φάση, ολόκληρος ο λαός μας και ιδιαίτερα η κουρδική νεολαία έχει γίνει στόχος της πολιτικής του ειδικού πολέμου».

«Ο αγώνας μας ενάντια στον ειδικό πόλεμο είναι αγώνας ενάντια στην απομόνωση»

Οι ακτιβιστές έκαναν μια σύνδεση μεταξύ του ειδικού πολέμου στο Κουρδιστάν και της απομόνωσης στο Ιμραλί και συνέχισαν: «Οι επιθέσεις στους νέους στην πόλη έχουν το ίδιο υπόβαθρο με την πλήρη απομόνωση κατά του κ. Abdullah Öcalan. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να είναι σαφές ότι κάθε λέξη που λέμε κατά του ειδικού πολέμου και ό,τι κάνουμε σε αυτό το πλαίσιο στοχεύει επίσης στο σπάσιμο της απομόνωσης. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μόλις καταφέρουμε να σπάσουμε την απομόνωση στο Ιμραλί, οι κάτοικοι της περιοχής θα απελευθερωθούν από την επιρροή της πολιτικής ειδικού πολέμου. Θα ενεργήσουμε με αυτή τη συνείδηση, θα ξεπεράσουμε την απομόνωση του κ. Abdullah Öcalan και θα υπερασπιστούμε τις γειτονιές μας».

Οι ακτιβιστές κάλεσαν τον κόσμο να αντιταχθεί στην πολιτική του ειδικού πολέμου του τουρκικού κράτους.

2024-01-24T01:09:52+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top