Έξι κρατούμενοι σε φυλακή στην κεντρική επαρχία Kırıkkale (Κιρίκαλε) της Τουρκίας πραγματοποιούν απεργία πείνας εδώ και 13 ημέρες διαμαρτυρόμενοι για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις ψυχολογικές πιέσεις που ασκούνται από τη διοίκηση των φυλακών.

Ο Baran Gül ένας από τους κρατούμενους στη φυλακή που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Άγκυρας, ανακοίνωσε την έναρξη της απεργίας πείνας στις 12 Ιουνίου, ως απάντηση στη μη συμμόρφωση της διοίκησης των φυλακών με τους κανονισμούς των φυλακών της Τουρκίας και στην απομόνωση που επιβλήθηκε στους κρατούμενους .

Ο Gül δήλωσε στο πρακτορείο Mezopotamya ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία πείνας μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, ακόμα κι αν αυτό τους κοστίσει τη ζωή. «Εάν πεθάνουν άνθρωποι εδώ, την ευθύνη φέρει η διοίκηση, ιδιαίτερα ο διοικητής της φυλακής», είπε. «Είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το τίμημα».

Οι κρατούμενοι κρατούνται σε ξεχωριστά τετράγωνα στη φυλακή, όπου γίνονται τακτικά εφόδοι από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και μεταφέρονται αυθαίρετα από πτέρυγα σε πτέρυγα. Επιπλέον, οι κρατούμενοι εμποδίζονται να επικοινωνούν μεταξύ τους, στερούνται πρόσβασης στην εβδομαδιαία ώρα άσκησής τους και στερούνται επαρκούς πόσιμου νερού.