Οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους σε όλο τον κόσμο επανέλαβαν τα αιτήματά τους για την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του φυλακισμένου ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), καταδικάζοντας αυτό που αποκαλούν τη «Διεθνή Συνωμοσία της 15ης Φεβρουαρίου» εναντίον του.

Σε μια σειρά συντονισμένων διαδηλώσεων σε όλο τον κόσμο, Κούρδοι και οι υποστηρικτές τους βγήκαν στους δρόμους το Σάββατο για να εκφράσουν το αίτημά τους για την ελευθερία του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ως απάντηση σε αυτό που αποκαλούν «Διεθνής συνωμοσία της 15ης Φεβρουαρίου». Αυτές οι διαδηλώσεις στοχεύουν να επιστήσουν τη διεθνή προσοχή στη δεινή κατάσταση του Οτσαλάν.

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, που διοργάνωσε το Δημοκρατικό Κουρδικό Κοινοτικό Κέντρο του Σίδνεϊ (DKTM). Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό το σύνθημα «Ελευθερία για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, Ειρήνη για το Κουρδιστάν», συμμετείχαν ομιλητές όπως οι Πράσινοι γερουσιαστές David Shoebridge και Lee Rhiannon, μαζί με τον εκδότη της εφημερίδας Greenleft, Peter Boyle. Μετά τις ομιλίες στήθηκε περίπτερο για την προβολή των γραφών του Οτσαλάν.

Η Στοκχόλμη και  η  Βεστερός στη Σουηδία έγιναν επίσης μάρτυρες διαμαρτυριών. Στη Στοκχόλμη, ένα μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε για μια διαδήλωση όπου ο Menice Yiğit, συμπρόεδρος του DKTM της Στοκχόλμης, μίλησε στο πλήθος, δίνοντας έμφαση στα αιτήματα του κουρδικού λαού για την ελευθερία του ηγέτη του. Η Βεστερός  είδε επίσης σημαντική προσέλευση του σουηδικού κοινού και ο συμπρόεδρος του DKTM, Χασάν Μπακουρ, τόνισε ότι η συνωμοσία κατά του Οτσαλάν είναι μια επίθεση εναντίον όλων των Κούρδων.

Στη Ρώμη της Ιταλίας, η διαμαρτυρία υποστηρίχθηκε από πολλά πολιτικά κόμματα, ενώσεις και συνδικάτα. Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Επιτροπή Ελευθερίας για τον Οτσαλάν, το Γραφείο Πληροφοριών του Κουρδιστάν και τις Ιταλικές Κουρδικές Ομάδες Φιλίας. Ο Τζιοβάνι Ρούσο Σπένα, εκπρόσωπος της επιτροπής, μίλησε στη συγκέντρωση, αναγνωρίζοντας τον Οτσαλάν ως έναν παγκοσμίως αναγνωρισμένο ιδεολόγο και πολιτικό του οποίου οι ιδέες θα μπορούσαν να ωφελήσουν τον κόσμο εάν ελευθερωνόταν.

Η Βιέννη της Αυστρίας φιλοξένησε μια πορεία που διοργάνωσε το DKTM, όπου μίλησε η Agirî Kobanê από το Γυναικείο Συμβούλιο της Avesta, εφιστώντας την προσοχή στην αυστηρή απομόνωση που έχει επιβληθεί στον Οτσαλάν. «Χωρίς την ελευθερία του ηγέτη Apo [Öcalan], δεν είμαστε ελεύθεροι», δήλωσε η Kobanê.

Στο Λονδίνο, το Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας στη Βρετανία ξεκίνησε μια τριήμερη πορεία για τον εορτασμό της 25ης επετείου από την απαγωγή και την παράδοση του Οτσαλάν στην Τουρκία. Ξεκινώντας από το Acton Town στο νότιο Λονδίνο, ένα μεγάλο πλήθος παρέλασε κρατώντας πανό και πλακάτ που ζητούσαν την ελευθερία του Οτσαλάν και φώναζαν συνθήματα υπέρ ενός ελεύθερου Κουρδιστάν. Η διαδήλωση περιελάμβανε επίσης 3ήμερη απεργία πείνας από μέλη της Κουρδικής Λαϊκής Συνέλευσης, ενισχύοντας την ένταση της διαμαρτυρίας. Η πορεία πρόκειται να ολοκληρωθεί στο Ντάλστον στο βόρειο Λονδίνο την Κυριακή, συνοδευόμενη από συγκέντρωση που διοργανώνει η Κουρδική Λαϊκή Συνέλευση.