Κατά τη διάρκεια ελέγχου όχι μακριά από τη Ράκα, οι δυνάμεις του Asayîş κατέσχεσαν διάφορα όπλα που προορίζονταν για το ISIS.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου σε συνδετικό δρόμο μεταξύ Ντέιρ εζ-Ζορ και Ράκα, δυνάμεις της Asayîş (δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας) κατέσχεσαν διάφορα όπλα και πυρομαχικά σε ένα φορτηγό. Τα όπλα προορίζονταν προφανώς για πυρηνές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι αξιωματούχοι της Asayîş τράβηξαν το φορτηγό καθώς ταξίδευε κοντά στη Ράκα και το υπέβαλαν σε έλεγχο, σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε την Κυριακή.

Ο οδηγός είπε ότι είχε φορτώσει μόνο βαμβάκι. Κατά τον έλεγχο της καμπίνας του οδηγού, οι δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας βρήκαν ένα πιστόλι. Όταν ρωτήθηκε, ο άνδρας και η σύντροφός του ομολόγησαν ότι υπήρχαν περισσότερα όπλα κρυμμένα στο φορτηγό.

Στη συνέχεια εμφάνισαν, τα όπλα και τα πυρομαχικα σε σάκους με βαμβάκι στο ρυμουλκούμενο μέρος του οχήματος: δύο Καλάσνικοφ (AK-47), είκοσι  γεμιστήρες 30 φυσιγγίων και περίπου 1.000 φυσίγγια επιπλέον πυρομαχικά, μια χειροβομβίδα και δεκαπέντε ξεχωριστοί πυροκροτητές. Αντιαρματικό  RPG-7 και δώδεκα αντίστοιχες χειροβομβίδες και ένα πολυβόλο γενικής χρήσης τύπου MG PK καθώς και περισσότερα από 2.500 βλήματα σε διαμέτρημα 7,62 × 54 mm R.

Η Asayîş κατέσχεσε όλο τον στρατιωτικό εξοπλισμό και συνέλαβε τους δύο άνδρες. Σε βάρος τους κινήθηκε δικογραφία για υποψίες υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης και παράβασης του νόμου περί όπλων. Το Συμβούλιο Δικαιοσύνης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας θα αναλάβει την περαιτέρω έρευνα.

Οι πυρήνες του ISIS είναι ακόμη ενεργοί

Το 2014, το ISIS ανέλαβε τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων του Ιράκ και της Συρίας και εγκατέστησε μια βασιλεία τρόμου. Η τζιχαντιστική πολιτοφυλακή κήρυξε ένα «χαλιφάτο» πέρα ​​από τα κρατικά σύνορα. Τον Αύγουστο του 2014, το Ισλαμικό Κράτος διέπραξε γενοκτονία και γυναικοκτονία στον κύριο οικισμό των Γιαζίντι στη Σένγκαλ στο βορειοδυτικό Ιράκ. Πάνω από 10.000 άνθρωποι δολοφονήθηκαν. Το ISIS εκδιώχθηκε από το Ιράκ το 2017 και από τη Συρία δύο χρόνια αργότερα. Παρά την εξάρθρωση του εδαφικού ελέγχου της τρομοκρατικής πολιτοφυλακής τον Μάρτιο του 2019,  Οι πυρήνες του ISIS  εξακολουθούν να είναι ενεργεί και να πραγματοποιούν επιθέσεις. Λίγο πριν από το τέλος του έτους, ένα υψηλόβαθμο μέλος του ISIS σκοτώθηκε σε κοινή επιχείρηση των SDF, Asayîş και του διεθνούς συνασπισμού κατά του ISIS.

2024-01-09T02:08:57+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top