Οι αντάρτες της ελευθερίας του Κουρδιστάν πραγματοποίησαν μια σειρά από ενέργειες σε Gever, Zap και Metîna. Σκοτώθηκε 1 Τούρκος στρατιώτης και τραυματίστηκε 1, ενώ καταστράφηκαν 1 κάμερα παρακολούθησης και 7 φωτογραφικές παγίδες.

Το Γραφείο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση με πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες ενέργειες των ανταρτών και τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού στην επικράτεια του Κουρδιστάν.

Η ανακοίνωση απαριθμούσε τις λεπτομέρειες των τελευταίων τουρκικών επιθέσεων και ανταρτικών ενεργειών ως εξής:

Περιοχή Gever:

Μεταξύ 13 και 20 Μαΐου, 7 φωτογραφικές παγίδες που τοποθετήθηκαν από τον τουρκικό στρατό κατοχής στις περιοχές Xapûrtê, Yekmalê, Mûşanê και Memkawa στην περιοχή Gever (Yüksekova) στην ύπαιθρο του Χακάρι καταστράφηκαν.

Περιοχή Metîna:

Στις 22 Μαΐου στις 13:20, οι κατακτητές στην περιοχή αντίστασης Şêlazê χτυπήθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές των ανταρτών. Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε.

Στις 22 Μαΐου στις 16:20, οι εισβολείς στην περιοχή αντίστασης Şêlazê χτυπήθηκαν από αντάρτες με μεσαία αυτόματα όπλα.

Περιοχή Şehîd Delîl Δυτικό Ζαπ:

Στις 22 Μαΐου στις 13:00, οι εισβολείς που επιχείρησαν να προχωρήσουν στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî χτυπήθηκαν από αντάρτες με μεσαία αυτόματα όπλα και η κίνηση των εισβολέων σταμάτησε.

Στις 23 Μαΐου στις 10:30, οι εισβολείς που επιχείρησαν να προχωρήσουν στην περιοχή αντίστασης Girê Amediyê χτυπήθηκαν από αντάρτες με βαρέα όπλα και η κινητικότητα των εισβολέων σταμάτησε.

Στις 23 Μαΐου στις 12:30, οι εισβολείς στην περιοχή αντίστασης Girê Amediyê χτυπήθηκαν από αντάρτες με βαρέα όπλα. Αυτή η ενέργεια πραγματοποιήθηκε από αντάρτες του YJA Star (Ελεύθερες Γυναικείες Μονάδες).

Στις 23 Μαΐου στις 17:05, το σύστημα κάμερας παρακολούθησης που ανήκε στους εισβολείς στην περιοχή αντίστασης Girê FM καταστράφηκε από τους αντάρτες.

Στις 24 Μαΐου στις 02:50, οι εισβολείς στην περιοχή αντίστασης Girê FM χτυπήθηκαν από αντάρτες με βαρέα όπλα και 1 θέση υπέστη ζημιές.

Επιθέσεις του τουρκικού στρατού με απαγορευμένα εκρηκτικά.

Στις 23 Μαΐου, οι σήραγγες των ανταρτών στην περιοχή αντίστασης Girê FM στην περιοχή Şehîd Delîl δυτικο Zap βομβαρδίστηκαν 17 φορές με τοξικά χημικά αέρια και 5 φορές με απαγορευμένα εκρηκτικά.

Στις 23 Μαΐου, οι σήραγγες των ανταρτών στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî στην περιοχή Şehîd Delîl δυτικο Zap βομβαρδίστηκαν 14 φορές από μη επανδρωμένα αεροσκάφη φορτωμένα με εκρηκτικά.

Επιθέσεις από τον τουρκικό στρατό.

Στις 23, 24 και 25 Μαΐου, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 13 επιθέσεις σε αντάρτες, με στόχο τις περιοχές Goşînê, Kolît, Lolan, Sinînê στην περιοχή Xakurkê 5 φορές, περιοχή Gûzê στην περιοχή Garê 2 φορές, περιοχές Şêlazê, Dergelê, Bêşîlî στην περιοχή Metîna 3 φορές, στις περιοχές Girê Amediyê και Girê Bahar στην περιοχή Şehîd Delîl δυτικο Zap 3 φορές.

2024-05-28T01:07:00+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top