Βαριά πλήγματα στον τουρκικό στρατό προκαλούν οι αντάρτες στη Μετίνα με καθημερινές ενέργειες για την υπεράσπιση του εδάφους τους και της τιμής του κουρδικού λαού.

Η ιστορία του αγώνα για την ελευθερία του Κουρδιστάν είναι γεμάτη αντιστάσεις και έπη. Εδώ και μισό αιώνα, το Κουρδικό Κίνημα Ελευθερίας δίνει έναν μοναδικό αγώνα και αντίσταση για μια ελεύθερη και έντιμη ζωή. Τώρα η κατοχική αντίληψη έχει ενταθεί στη Μετίνα. Το τουρκικό κράτος θέλει να ολοκληρώσει την 5ετή κατοχική του φιλοδοξία αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις επιθέσεις του, ειδικά από τον Μάιο.

Το τουρκικό κράτος εδώ και χρόνια καταφεύγει σε κάθε είδους βρώμικους τρόπους και μεθόδους για να καταλάβει πλήρως τη Μετίνα. Χρησιμοποιώντας τανκς, πυροβολικό, UCAV, απαγορευμένα όπλα, χημικά και τακτικά πυρηνικά όπλα εκατοντάδες φορές, το τουρκικό κράτος εισβολής χτύπησε το τείχος αντίστασης του αντάρτικου και απέτυχε. Το τουρκικό κράτος στοχεύει να υποβάλει ολόκληρο το Κουρδιστάν σε γενοκτονία χρησιμοποιώντας την τεχνική που παίρνει από το ΝΑΤΟ με το ψέμα της «εξάλειψης της τρομοκρατίας που απειλεί τα τουρκικά σύνορα». Επομένως, το κατοχικό τουρκικό κράτος «τρομοκρατεί» κάθε ζωντανό πλάσμα στην επικράτεια του Κουρδιστάν και ως εκ τούτου όχι μόνο στοχεύει το αντάρτικο της ελευθερίας του Κουρδιστάν, αλλά και σφαγιάζει τον άμαχο πληθυσμό στις περιοχές του και λεηλατεί τη φύση του Κουρδιστάν.

Συνεργατική προδοσία

Ο κόσμος είναι τυφλός, κωφός και άλαλος σε όλες αυτές τις ανήθικες και απάνθρωπες επιθέσεις του εχθρού. Το κατοχικό τουρκικό κράτος δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει τους στόχους του παρά το γεγονός ότι έλαβε όλη την υποστήριξη του ΝΑΤΟ. Απελπισμένο μπροστά στην αντάρτικη αντίσταση, ο εχθρός αυτή τη φορά αγκάλιασε τη συνεργάτιδα Οικογένεια Μπαρζανί. Κατοχή και προδοσία είναι συνυφασμένα στη Μετίνα. Η Οικογένεια Μπαρζανί έφτιαξε δρόμους για να μπουν οι εισβολείς στην περιοχή με τεθωρακισμένα οχήματα, Στη συνέχεια άρχισε να εκκενώνει τα χωριά της περιοχής για να μπορέσει ο εχθρός να βομβαρδίσει πιο εύκολα την περιοχή. Όχι μόνο αυτό, η Οικογένεια Μπαρζανί άρχισε να χτίζει βάσεις για να εγκατασταθεί το τουρκικό κράτος εισβολής στην περιοχή. Αυτό αποκαλύπτει και την πραγματικότητα αυτής της οικογένειας. Με αυτή την προδοσία σταδιακά παρέδωσαν τα εδάφη του Νοτίου Κουρδιστάν στην κατοχή.

Η οικογένεια Μπαρζανί δεν θα κερδίσει τίποτα παρά θα χάσει την τιμή της

Εάν ο πρώτος στόχος του εχθρού σήμερα είναι να καταστρέψει το PKK, ο δεύτερος στόχος του είναι αναμφίβολα να καταστρέψει το καθεστώς του Μπασούρ (Νότιο Κουρδιστάν). Με αυτή τη συνεργασία, η οικογένεια Μπαρζανί δεν θα κερδίσει τίποτα άλλο παρά θα χάσει την τιμή της. Παρ’ όλες τις επιθέσεις, τη σιωπή και τη συνεργασία του κόσμου, το αντάρτικο δεν συμβιβάζεται στον αγώνα του ενάντια στους εισβολείς. Το αντάρτικο για την ελευθερία του Κουρδιστάν προβάλλει ιστορική αντίσταση. Απαντώντας στις επιθέσεις του εχθρού με τις ενέργειές του, οι  αντάρτες θυσιάζουν τη ζωή τους για μια ελεύθερη χώρα και ζωή, Οι αντάρτες στη Μετίνα καταφέρνουν βαριά πλήγματα στον τουρκικό στρατό με τις καθημερινές τους ενέργειες προκειμένου να προστατεύσουν την επικράτειά τους και την τιμή του κουρδικού λαού.

Οι εισβολείς κλείστηκαν στο Girê Hekarî

Το κατοχικό τουρκικό κράτος σκόπευε να πολιορκήσει τους αντάρτες καταλαμβάνοντας μερικούς στρατηγικούς λόφους. Το πνεύμα αντίστασης που αναπτύχθηκε στις πολεμικές σήραγγες στο Girê Hekarî υπό την ηγεσία των διοικητών Azê και Nûrî Yekta έδωσε μεγάλο πλήγμα στους κατακτητές. Και πάλι, με την επαναστατική επιχείρηση που ξεκίνησε το 2022 υπό την ηγεσία των ανταρτών Binevş, Amed και Baran, η φήμη του τουρκικού κράτους καταστράφηκε. Επιπλέον, η επαναστατική επανάσταση το 2023, με επικεφαλής ήρωες όπως οι αντάρτες Roza, Hekîm, Rûken, Serhildan, Karasungur, Serhed και Numan, έδωσε ένα ακόμη πιο σκληρό πλήγμα στους εισβολείς και τους έκλεισε στο Girê Hekarî.

Δεν υπάρχει θέση για τους εισβολείς στα ελεύθερα βουνά

Οι αντάρτες κατέστρεψαν όλους τους κατοχικούς στόχους στο Girê Hekarî. Όλα αυτά χάρη στο πνεύμα θυσίας του αντάρτικου. Επιπλέον, η αντίσταση που αναπτύχθηκε υπό την ηγεσία των ανταρτών Berçem, Rustem, Jiyan, Ciwan και Şahîn στις πολεμικές σήραγγες Girê Ortê άφησε το στίγμα της στην ιστορία της αντίστασης του κουρδικού λαού. Οι αυτοθυσιαστικοί αντάρτες του αρχηγού Οτσαλάν έδωσαν την απαραίτητη απάντηση στις δυνάμεις εισβολής με ηρωική στάση, Οι αντάρτες έδειξαν για άλλη μια φορά με την αντίσταση και τη δράση τους ότι δεν υπάρχει χώρος για τους εισβολείς στα ελεύθερα βουνά. Αυτή η στάση και αντίσταση των ανταρτών συνεχίζεται σήμερα όχι μόνο στη Μετίνα αλλά σε κάθε γωνιά του Κουρδιστάν.

2024-06-19T00:50:20+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top