Σύμφωνα με το HPG, αντάρτες κατέρριψαν ένα drone του τουρκικού στρατού φορτωμένο με εκρηκτικά κατά τη διάρκεια πτήσης επίθεσης στις περιοχές των ανταρτών.

Το κέντρο Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG) δημοσίευσε μια δήλωση που παρέχει πληροφορίες σχετικά με την αντάρτικη αντίσταση και τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού στις ζώνες άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Το HPG ανέφερε ότι οι τουρκικές δυνάμεις εισβολής επιτέθηκαν στις θέσεις των ανταρτών στο Girê Ortê στη Metîna έντεκα φορές με κόκκινο χρώμα χημικού αερίου και μία φορά με αντισυμβατικά εκρηκτικά στις 10-11 Δεκεμβρίου.

Οι θέσεις των ανταρτών στην περιοχή αντίστασης Sîda στην περιοχή Ζαπ δέχθηκαν επίσης επίθεση με αντισυμβατικά εκρηκτικά στις 12 Δεκεμβρίου.

Από την άλλη πλευρά, οι αντάρτες κατέρριψαν ένα drone φορτωμένο με εκρηκτικά ενώ επιτέθηκαν σε μια θέση στην περιοχή αντίστασης Girê FM στην περιοχή Şehîd Delîl στο δυτικο Zap στις 12 Δεκεμβρίου.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τις περιοχές των ανταρτών είκοσι φορές μεταξύ 11 και 13 Δεκεμβρίου. Οι στόχοι ήταν οι περιοχές Gundê Dergelê και Gundê Bêşîlî στη Metîna. την περιοχή Şêx Nasir στο Καντίλ. τις περιοχές Goşînê, Şehîd Şerîf και Girê Rostê στο Xakurkê, τις περιοχές Dola Mêranê, Xêrê, Kanîsarkê και Zengil στο Garê.

Επιθέσεις πυροβολικού από τα τουρκικά στρατεύματα στόχευσαν τις περιοχές Zap, Şehîd Delîl στο δυτικο Zap, Metîna και Xakurkê. 

2023-12-15T02:04:24+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top