Ο «υποστηρικτής του ISIS» Ερντογάν χρησιμοποιεί το Ισλάμ για προσωπικά συμφέροντα – διοικητής του SDF

Ο «υποστηρικτής του ISIS» Ερντογάν χρησιμοποιεί το Ισλάμ για προσωπικά συμφέροντα – διοικητής του SDF

Ο «υποστηρικτής του ISIS» Ερντογάν χρησιμοποιεί το Ισλάμ για προσωπικά συμφέροντα - διοικητής του SDF

Ο «υποστηρικτής του ISIS» Ερντογάν χρησιμοποιεί το Ισλάμ για προσωπικά συμφέροντα - διοικητής του SDF

Ο Κούρδος Στρατηγός και Διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), Mazlum Abdi Kobane, εξέφρασε τη Δευτέρα την υποστήριξή του προς τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν στην αντιπαράθεσή του με τον Τούρκο ομόλογό του, λέγοντας ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί το Ισλάμ για προσωπικό κέρδος.

Η Γαλλία ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Τουρκία για διαβουλεύσεις το Σάββατο, αφού προηγήθηκαν οι δηλώσεις του τούρκου προέδρου κατά τις οποίες ο Ερντογάν αμφισβήτησε την ψυχική υγεία του Μακρόν και τη στάση του απέναντι στο Ισλάμ και τους μουσουλμάνους.

Οι Γάλλοι νωρίτερα αυτό το μήνα περιέγραψαν το Ισλάμ ως θρησκεία «σε κρίση» και είπαν ότι θα υποβάλουν νομοθεσία τον Δεκέμβριο για την ενίσχυση του νόμου που εξασφαλίζει τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους.

Ο Ερντογάν ζήτησε τη Δευτέρα μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων, ενώ κάλεσε τους ηγέτες των υπόλοιπων χωρών του κόσμου να δουλέψουν όλοι μαζί, για να προστατεύσουν τους μουσουλμάνους απέναντι σε αυτό που αποκαλεί δίωξη στην Ευρώπη.

«Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν βοήθησε στην προστασία των Μουσουλμάνων από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS)», δήλωσε ο Mazlum Abdi Kobane στο Twitter.

Το Παρίσι υποστήριξε το SDF στο οποίο ηγούνται οι Κούρδοι, στην καταπολέμηση του ISIS στην περιοχή. Ωστόσο η Άγκυρα, η οποία μάχεται Κούρδους μαχητές στην Τουρκία για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, βλέπει τον κουρδικό λαό ως απειλή για την εθνική της ασφάλεια και έχει διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία με στόχο τις κουρδικές κοινότητες.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος υποστηρίζει το Daesh (ISIS), δεν εκφράζει τα συμφέροντα των μουσουλμάνων και του ισλαμικού κόσμου όταν προσβάλλει τον Γάλλο Πρόεδρο», πρόσθεσε. «Περισσότερο χρησιμοποιεί την Ισλαμική θρησκεία για τα προσωπικά του συμφέροντα».