Ο Τσελίκ επιμένει σε τουρκική μειονότητα, εξοπλισμό νησιών και δολοφονίες μεταναστών στο Αιγαίο

 

Σε προηγούμενο… επεισόδιο φαίνεται πως έχει απομείνει ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβρνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, καθώς την ώρα που ο τουρκικός Τύπος και οι περισσότεροι εκπρόσωποι της τουρκικής κυβέρνησης μιλούν για νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αυτός με δηλώσεις του, διατηρεί την επιθετική ρητορική κατά της Ελλάδας.

Σε συνέντευξη στο HaberTürk o Τσελίκ δήλωσε: “Οι κυβερνήσεις συνευρίσκονται. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα με την Ελλάδα χωρίς ένταση. Όταν στρατιωτικοποιείς τα νησιά, δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις. Το θέμα του εξοπλισμού των νησιών παράγει μια πολύ υψηλή ένταση που κλειδώνει άλλα θέματα”.

 

 

Επίσης, ο Τσελίκ κάνει λόγο για “τουρκική μειονότητα στη Θράκη”, αναφέρεται στη βάση του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη και λέει ότι “το ελληνικό λιμενικό τρυπά βάρκες και σκοτώνει μετανάστες στο Αιγαίο”.

Όπως αναφέρει, αν συνεχιστούν αυτά από πλευράς Ελλάδας, κάτι άλλο θα συμβεί και όχι κάποια συμφωνία.

“Συζητάμε συνεχώς για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της ‘τουρκικής μειονότητας’ στη ‘Δυτική Θράκη’ και τον σεβασμό των δικαίων τους. Υπάρχει η βούληση να κρατηθούν τα θέματα σε συγκεκριμένο πλαίσιο. Αν όμως εντάξετε στο θέμα τα όπλα ή  φτιάξετε μια βάση στην Αλεξανδρούπολη που είναι κάτω από τη μύτη μας, αν συνεχίσετε να τρυπάτε τα φουσκωτα στη Μεσόγειο για να σκοτώνετε ανθρώπους ή αν στρατιωτικοποιείτε  τα νησιά, τότε θα συμβεί  κάτι άλλο”.

Πέτρος Κράνιας