Το τουρκικό κράτος πραγματοποιεί βίαιες επιθέσεις κατά της Manbij, του Til Temir και της Ain Issa από την έναρξη της επιχείρησης SDF Ενίσχυση Ασφαλείας κατά του ISIS και εγκληματικών στοιχείων στην περιοχή Deir ez-Zor στις 27 Αυγούστου.

 

Οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού και των ισλαμιστικών δυνάμεών του κατά της αυτόνομης περιοχής της βόρειας και ανατολικής Συρίας συνεχίζονται όλο και περισσότερο.

Ο τουρκικός στρατός έχει πραγματοποιήσει περισσότερες επιθέσεις στην περιοχή Τιλ Τεμίρ (Ταλ Ταμρ) από χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το έδαφος, ο στρατός εισβολής επιτέθηκε χθες το βράδυ με οβίδες στο χωριό Τιλ Κούμα.

Ο τουρκικός στρατός και οι σύμμαχοι μισθοφόροι πραγματοποίησαν νέο βομβαρδισμό στο χωριό Şêx Elî τη Δευτέρα. Λεπτομέρειες για την επίθεση δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες.

Σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη από το δυτικό κοινό, η Τουρκία διεξάγει ανοιχτό πόλεμο κατά της βόρειας και ανατολικής Συρίας, βομβαρδίζοντας περιοχές οικισμών αμάχων, εγκαταστάσεις αυτόνομης διοίκησης ή μονάδες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) σε καθημερινή βάση.

Η συνοικία Til Temir, η οποία βρίσκεται 30 χιλιόμετρα μακριά από τα τουρκικά σύνορα στην κοιλάδα Khabur που κυριαρχείται από χριστιανούς, είναι ένας από τους προτιμώμενους στόχους της Τουρκίας και των ισλαμιστών στρατευμάτων πληρεξουσίων της. Το Τιλ Τεμίρ κατέχει κομβική θέση στα κατοχικά σχέδια της Τουρκίας επειδή το Μ4 διέρχεται από την περιοχή. Η οδός διεθνούς κυκλοφορίας θεωρείται το σωσίβιο της βόρειας Συρίας, επειδή συνδέει τις περιοχές του Ευφράτη και του Τζιτζίρι μεταξύ τους.

Το Til Temir και ο πληθυσμός του βρίσκονται στο στόχαστρο των επιτιθέμενων από το 2019 ως μέρος ενός πολέμου φθοράς, με φάσεις υψηλής έντασης να εναλλάσσονται με φάσεις χαμηλής έντασης. Πάνω από τριάντα χωριά έχουν από τότε καταληφθεί, ερημωθεί ή καταστραφεί εκτενώς. Σχεδόν τόσα χωριά βρίσκονται ακριβώς στην πρώτη γραμμή – και άρα στο μόνιμο στόχαστρο των δυνάμεων κατοχής.

Οι επιθέσεις στην περιοχή γίνονται σχεδόν καθημερινά, με φάσεις υψηλής έντασης να εναλλάσσονται με φάσεις χαμηλής έντασης. 27 χωριά στην κοιλάδα Khabur βρίσκονται ακριβώς στην πρώτη γραμμή. Πέντε από όλα τα ασσυριακά χωριά στην περιοχή έχουν ήδη ερημώσει από τις επιθέσεις της Τουρκίας. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις και δεκάδες τραυματίστηκαν. Τα συριακά στρατεύματα που σταθμεύουν στο Τιλ Τεμίρ και ο ρωσικός στρατός δεν εκπληρώνουν το καθήκον τους να συμμορφωθούν με μια συμφωνία αποκλιμάκωσης και κατάπαυσης του πυρός που συμφωνήθηκε μεταξύ Άγκυρας, Μόσχας και Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια του επιθετικού πολέμου του 2019

2023-09-12T10:42:51+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top