Ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε κατοχική επίθεση στην περιοχή Μετίνα στο Νότιο Κουρδιστάν.

 

Το τουρκικό κράτος έχει εξαπολύσει επιχείρηση κατοχής στην περιοχή της Μετίνα στο Νότιο Κουρδιστάν.

Δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες, ωστόσο οι Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας (HPG) ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους: «Ο τουρκικός στρατός  εξαπέλυσε επίθεση εισβολής τη νύχτα της 16ης Απριλίου, καλύπτοντας τις περιοχές των χωριών Asê, Yekmalê, Xirabê, Xankê και Şêlazê. την περιοχή της Μετίνας Ο κατοχικός τουρκικός στρατός θέλει να επεκτείνει την κατοχική του επιχείρηση σε αυτές τις περιοχές καταφεύγοντας σε διαφορετικές τακτικές, όχι όλες ταυτόχρονα, αλλά βήμα προς βήμα».

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR.
I Accept

Η δήλωση προσθέτει: “Τις νύχτες της 17ης, 18ης και 19ης Απριλίου, οι περιοχές αντίστασης Girê Çarçel και Girê Ortê βομβαρδίστηκαν από επιθετικά ελικόπτερα και πολεμικά αεροσκάφη. Τη νύχτα της 19ης Απριλίου, η επίθεση εισβολής στην περιοχή Şêlazê συνεχίστηκε, επεκτείνοντας προς το Περιοχή Dergelê.

Επί του παρόντος, οι περιοχές Girê Hakkarî, Girê Çarçel, Girê Şehîd Çekdar, Girê Şehîd Piling, Girê Ortê, Asê, Yekmalê, Xirabê, Xankê, Şêlazê και Dergelê αποτελούν στόχο της κατοχικής επίθεσης και η δραστηριότητα σε αυτές τις περιοχές συνεχίζεται. Ταυτόχρονα, οι περιοχές αυτές βομβαρδίζονται συνεχώς από αέρος  και από ξηρά. Καθώς διατίθενται λεπτομερείς πληροφορίες, θα κοινοποιηθούν άμεσα με τους ανθρώπους μας και το κοινό».

2024-04-24T23:35:45+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top