Ο τουρκικός στρατός έχει εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στο Hasankeyf και έχουν ξεσπάσει μάχες. Το χωριό Xirbêkûr έχει αποκλειστεί στρατιωτικά και έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι συνδέσεις Internet και τηλεφώνου έχουν διακοπεί.

Μάχες ξέσπασαν χθες το βράδυ στην περιοχή Hasankeyf στην επαρχία Μπατμάν κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε ο τουρκικός στρατός. Το χωριό Xirbêkûr (Palamut), το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της επιχείρησης, αποκλείστηκε από τον στρατό και η πρόσβαση απαγορεύεται. Κανείς δεν επιτρέπεται να φύγει από το χωριό, το διαδίκτυο και οι τηλεφωνικές συνδέσεις έχουν διακοπεί. Οι μάχες συνεχίζονται, με ελικόπτερα να κάνουν κύκλους στην περιοχή. Σύμφωνα με το Κυβερνείο του Μπάτμαν, η είσοδος και η έξοδος από το Xirbêkûr απαγορεύεται μέχρι τις 3 Ιουλίου.

Από την άλλη, ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε άλλη μια επιχείρηση στην περιοχή του όρους Άγρι (Ağrı). Στην επιχείρηση που συνοδεύεται από έντονη εναέρια δραστηριότητα συμμετέχει μεγάλος αριθμός στρατιωτών και αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες , απαγορεύονται οι είσοδοι σε πολλά οροπέδια της περιοχής.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι ασυνήθιστη στα κουρδικά χωριά στην Τουρκία και επιβαρύνει τεράστια τον τοπικό πληθυσμό. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ταΐσουν τα ζώα τους και η γεωργία, η κύρια πηγή εισοδήματός τους, σταματά επίσης τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε σχολείο για εβδομάδες.

2024-06-20T00:59:19+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top