Ο κατοχικός τουρκικός στρατός επιτέθηκε 35 φορές σε περιοχές των ανταρτών με χημικά όπλα. Διαπιστώθηκε ότι ορισμένα από τα χημικά αέρια που χρησιμοποιήθηκαν σε συνδυασμό με σπρέι πιπεριού είχαν πορτοκαλί χρώμα.

Το Κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) εξέδωσε ανακοίνωση που παρέχει πληροφορίες για τον πόλεμο του τουρκικού κράτους στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ). 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο τουρκικός στρατός συνεχίζει να χρησιμοποιεί χημικά όπλα εναντίον των ανταρτών. Αναλυτικά οι τελευταίες επιθέσεις του τουρκικού στρατού έχουν ως εξής:

Martyr Delil Δυτικό Zap 

Στις 12:10 της 20ης Μαΐου, οι εισβολείς που προσπαθούσαν να πανε στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdî χτυπήθηκαν από τους αντάρτες με μεσαία αυτόματα όπλα και η κινητικότητα των εισβολέων ανακόπηκε.

Επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατοχής με απαγορευμένα εκρηκτικά.

Στις 20 Μαΐου, οι σήραγγες των ανταρτών στην περιοχή αντίστασης Girê FM στην περιοχή Şehîd Delîl δυτικό Zap βομβαρδίστηκαν 32 φορές με τοξικά χημικά αέρια και 1 φορά με απαγορευμένα εκρηκτικά. Ορισμένα από τα χημικά αέρια που χρησιμοποιήθηκαν σε συνδυασμό με το σπρέι πιπεριού βρέθηκαν να έχουν πορτοκαλί χρώμα.

Στις 20 και 21 Μαΐου, οι σήραγγες των ανταρτών στην περιοχή αντίστασης Girê Amediyê βομβαρδίστηκαν 2 φορές με απαγορευμένα εκρηκτικά.

Στις 20 και 21 Μαΐου, οι σήραγγες των ανταρτών στην περιοχή αντίστασης Girê Cûdi στην περιοχή Şehîd Delîl δυτικό Zap βομβαρδίστηκαν 14 φορές με drones γεμάτα εκρηκτικά.

Επιθέσεις από τον κατοχικό τουρκικό στρατό.

Στις 20 και 21 Μαΐου, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 17 επιθέσεις σε περιοχές ανταρτών, με στόχο τις περιοχές Sinînî, Lolan, Girê Şehîd Şerîf, Kelashin στην περιοχή Xakurkê, τις περιοχές Dinartê, Dashta Kafya στην περιοχή Garê, τις περιοχές Dergele και Besili στην περιοχή Metîna, οι περιοχές Girê Cûdi, Girê Bahar στην περιοχή Martyr Delîl δυτικό Zap.

2024-05-23T01:29:46+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top