Ο Ντράγκι αρνείται να ανακαλέσει τα περί “δικτάτορα” Ερντογάν

Ο Ντράγκι αρνείται να ανακαλέσει τα περί “δικτάτορα” Ερντογάν

Ο Ντράγκι αρνείται να ανακαλέσει τα περί "δικτάτορα" Ερντογάν

Ο Ντράγκι αρνείται να ανακαλέσει τα περί "δικτάτορα" Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι δεν θα ανακαλέσει κανένα από τα πρόσφατα σχόλιά του για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν του ζητήθηκε να το κάνει από τον πρώην Ιταλό πρέσβη στην Άγκυρα, Λουίτζι Ματιόλο.

Ο Ματιόλο είπε στον Ντράγκι ότι το να αποκαλεί τον Ερντογάν «δικτάτορα» μπορεί να έχει «σοβαρές συνέπειες», ανέφερε η ιταλική εφημερίδα La Stampa.

«Αυτό πρέπει κάπως να διορθωθεί», είπε ο Ματιόλο στον Ντράγκι, σύμφωνα με τη Λα Στάμπα, στον οποία ο πρωθυπουργός απάντησε: «Δεν πρόκειται να διορθώσω τίποτα».

Στις 8 Απριλίου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το SofaGate, το σκάνδαλο που προέκυψε από τη μεταχείριση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης Τύπου με τον Ερντογάν μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλς Μισέλ, ο Ντράγκι δήλωσε ότι ο Ερντογάν είναι ένας μεταξύ των «δικτατόρων με τους οποίους πρέπει να συνεργαστούμε».

Σπάζοντας τη σιωπή του για πρώτη φορά επί του θέματος, ο Ερντογάν την Πέμπτη δήλωσε: «Αυτός ο άνθρωπος που ονομάζεται Ντράγκι χτύπησε με τσεκούρι τις σχέσεις μεταξύ μας, με αυτή του τη δήλωση».

Ο Ματέο Σαλβίνι, ο ηγέτης του δεξιού κόμματος της Ιταλίας, La Lega, έγραψε σε ένα tweet, «Σήμερα περισσότερο από ποτέ, στέκομαι δίπλα στον πρόεδρο Ντράγκι, τη δημοκρατία, την ελευθερία και τη Δύση».

Ο Γ. Γ. του αριστερού κόμματος Sinistra Italiana, Nicola Frattoianni, δήλωσε ότι «το γεγονός πως ο κ. Ερντογάν, ο οποίος συλλαμβάνει βουλευτές της αντιπολίτευσης και βομβαρδίζει κουρδικά χωριά, θέλει να δώσει μαθήματα στον ιταλό πρωθυπουργό όσον αφορά τη συμπεριφορά και τους τρόπους, είναι ξεκαρδιστικό».