Ο Fabien Roussel καλεί για ευρεία συμμετοχή στις δράσεις για την επέτειο των Κούρδων ακτιβιστών που δολοφονήθηκαν στο Παρίσι το 2013 και το 2022.

Ο Fabien Roussel, ο εθνικός γραμματέας του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF), απηύθυνε έκκληση καλώντας για την ευρύτερη δυνατή κινητοποίηση στις 23 Δεκεμβρίου και στις 6 Ιανουαρίου για να τεθεί τέλος στην ατιμωρησία και να απαιτηθεί δικαιοσύνη για τους Κούρδους ακτιβιστές που έπεσαν θύματα των τρομοκρατικών ενεργειών διαπράχθηκε στην καρδιά του Παρισιού το 2013 και το 2022.

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο X, ο Roussel υπενθύμισε και τις δύο σφαγές, η πρώτη από τις οποίες στοίχισε τη ζωή του ιδρυτικού μέλους του PKK Sakine Cansız, του εκπροσώπου του KNK Fidan Doğan και του μέλους του Κινήματος Νεολαίας των Κούρδων Leyla Şaylemez στις 9 Ιανουαρίου 2013. Η δεύτερη σφαγή στις 23 Δεκεμβρίου 2022 στοίχισε τη ζωή του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK Emine Kara (Evîn Goyî), του Mîr Perwer (Mehmet Şirin Aydın) από το Πολιτιστικό Κίνημα και του Κούρδου πατριώτη Abdurrahman Kızıl.

“Ο πόνος μας είναι ζωντανός, δεν τους ξεχνάμε και χαιρετίζουμε τη μνήμη τους. Από το 2013, 6 Κούρδοι ακτιβιστές έχουν σφαγιαστεί, θύματα τρομοκρατικής ενέργειας στο κέντρο του Παρισιού. Θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η υπόθεση για τη σφαγή το 2013 έχει μπλοκαριστεί από το κρατικό απόρρητο. Απαιτούμε σθεναρά να αρθεί αυτό. Όσον αφορά την επίθεση του 2022, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ορισμός της «τρομοκρατικής επίθεσης», αν και το CDK-F στοχοποιήθηκε εσκεμμένα. Θέλουμε να αναλάβει δράση η αντιτρομοκρατική εισαγγελία,” είπε ο Γάλλος πολιτικός.

Ο αρχηγός του PCF συνέχισε: «Ο αγώνας για δικαιώματα και δικαιοσύνη απαιτεί την αποκάλυψη όλων των πτυχών αυτών των επιθέσεων, αυτών που τις διέταξαν και τις διεθνείς επεκτάσεις τους. Η χώρα μας δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή και πρέπει να σταματήσει την ατιμωρησία. Ως εκ τούτου, καλώ για δράση στις 23 Δεκεμβρίου και στις 6 Ιανουαρίου για να εκφραστούν δυνατά αυτά τα αιτήματα.”

Μια κεντρική πορεία έχει προγραμματιστεί για την πρώτη επέτειο της σφαγής της 23ης Δεκεμβρίου 2022. Η πορεία θα πραγματοποιηθεί από τον Gare du Nord προς το Κουρδικό Πολιτιστικό Κέντρο Ahmet Kaya στις 11.00 π.μ. στις 23 Δεκεμβρίου.

Ο Fabien Roussel δήλωσε ότι αυτές οι ενέργειες θα δώσουν επίσης φωνή στα αιτήματα των κρατουμένων “στα μπουντρούμια του Ερντογάν”; και ολοκλήρωσε την κλήση του ως εξής:

«Καλούμε την άρση της απομόνωσης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και των συγκρατούμενων του και για την ελευθερία τους. Η ελευθερία τους θα είναι ένα σημαντικό βήμα για την πολιτική λύση του κουρδικού ζητήματος. Καταδικάζουμε την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταδικάζουμε την υποκρισία και απαιτούμε ισχυρή δράση από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δικτατορία Ερντογάν ασκεί μια πολιτική διώξεων και συλλήψεων κατά του τουρκικού λαού, του κουρδικού λαού και των λαών της Τουρκίας. Στο πρόσωπο του HEDEP, επιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας με τις προοδευτικές δημοκρατικές κουρδικές και τουρκικές δυνάμεις που διεξάγουν έναν θαρραλέο αγώνα ενάντια στο καθεστώς Ερντογάν. Το κουρδικό κίνημα πρέπει να σταματήσει να ποινικοποιείται. Ελευθερία και δικαιοσύνη για τον κουρδικό λαό.”

2023-12-16T03:09:52+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top