Το YPG ανακοίνωσε το θάνατο ενός από τους διοικητές τους, του Aslan Qamişlo, ως αποτέλεσμα στοχευμένης επίθεσης drone από το τουρκικό κράτος στη βορειοανατολική Συρία.

 

 

Οι Μονάδες Λαϊκής Άμυνας (YPG) ανακοίνωσαν τον θάνατο ενός από τους διοικητές τους, του Ασλάν Καμισλό, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου σε στοχευμένη επίθεση με drone από το τουρκικό κράτος στη βορειοανατολική Συρία.

Την ημέρα του θανάτου του διοικητή του YPG, η Τουρκία πραγματοποίησε δύο επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ταυτόχρονα. Η πρώτη επίθεση είχε στόχο ένα όχημα στο δρόμο μεταξύ του Καμισλό και της Αμούντε, στο οποίο ο διοικητής του YPG ταξίδευε μαζί με έναν μαχητή της τοπικής δύναμης ασφαλείας, την Asayish. Όταν οι άνθρωποι έσπευσαν να τους βοηθήσουν, η σκηνή δέχτηκε ξανά επίθεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ πολίτες, ορισμένοι σοβαρά.

Ο Aslan Qamişlo γεννήθηκε το 1974 σε ένα χωριό της συνοικίας Çukurca του Χακάρι. Ως έφηβος, εντάχθηκε στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Μετά από πολλά χρόνια στην αντίσταση στα βουνά, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Botan, Zagros, Behdinan και Qandil, πήγε στη Ροζάβα το 2013 για να συμμετάσχει στην υπεράσπιση της επανάστασης. Συμμετείχε σε πολυάριθμες επιθέσεις κατά του ISIS και άλλων πολιτοφυλακών τζιχαντιστών και συμμετείχε σε επίπεδο κομάντο στην απελευθέρωση του Κομπάνι, της Ράκα, της Τάμπκα, της Μάνμπιτζ και της Ντέιρ εζ Ζορ. Έπαιξε επίσης καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση και επέκταση των Asayish.

Το YPG απέτισε φόρο τιμής στον Aslan Qamişlo, ορίζοντας τον ως θαρραλέο επαναστάτη, μαχητή της ελευθερίας και πρωτοπόρο του λαού του. «Ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, ο διοικητής μας δεν σταμάτησε ούτε στιγμή και συνέχισε τον αγώνα του με τον ενθουσιασμό της επανάστασης που κουβαλούσε στην καρδιά του. εκπαίδευση χιλιάδων αγωνιστών, άφησε το στίγμα του σε όλους τους ανθρώπους που γνώρισε. Ο σύντροφος Ασλάν ήταν ένας από αυτούς τους συντρόφους που κατέβαλαν τις μεγαλύτερες προσπάθειες για την ανάπτυξη της επανάστασής μας με το βάθος της προσωπικότητας των Αποστών. Έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα την ιστορία της επανάστασης».

Τα στοιχεία ταυτότητας του πεσόντα διοικητή έχουν ως εξής:

Nom de Guerre: Aslan Qamişlo

Όνομα: Mûzellîf Taşkin

Όνομα Μητέρας: Hîzîm

Όνομα πατέρα: İsmail

Ημερομηνία και Τόπος Μαρτυρίου: Qamishlo, 17 Σεπτεμβρίου 2023

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR.
I Accept
2023-09-26T16:07:41+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top