Στις 27 Νοεμβρίου, οι πολιτικοί κρατούμενοι στην Τουρκία έκαναν απεργία πείνας, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν και οι ιδέες του πρέπει να αγκαλιαστούν σε όλο τον κόσμο, όπως αγκαλιάστηκε ο Μαντέλα στην Αφρική.

Οι εναλλασσόμενες απεργίες πείνας που ξεκίνησαν οι πολιτικοί κρατούμενοι στην Τουρκία στις 27 Νοεμβρίου με αίτημα «Ελευθερία για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν και λύση στο κουρδικό ζήτημα» συνεχίζονται.

Μιλώντας στο ANF, η δικηγόρος Eda Önal από την Ένωση Δικηγόρων για την Ελευθερία (ÖHD) δήλωσε ότι υπάρχει υψηλό επίπεδο ηθικού και ενθουσιασμού μεταξύ όλων των κρατουμένων που ξεκίνησαν την απεργία πείνας λόγω του σκοπού και των κινήτρων της δράσης και ότι η Οι κρατούμενοι ελπίζουν ότι θα αρθεί η απομόνωση του Abdullah Öcalan και άλλων κρατουμένων στη φυλακή του νησιού İmralı.

Ο Οτσαλάν είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να οδηγήσει σ τη δημοκρατία και την ειρήνη

Η δικηγόρος Eda Önal, μετά τις επισκέψεις της στις φυλακές, μετέφερε τα μηνύματα των κρατουμένων ως εξής: «Με τις ενέργειές τους θέλουν να στείλουν μήνυμα στον  λαό, τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και τη δημοκρατική κοινωνία. Καλούν όλους τους δημοκρατικούς κύκλους να λάβουν Δράση για την άρση της απόλυτης απομόνωσης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τη δημοκρατική λύση του κουρδικού ζητήματος.Εκφράζουν ότι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν είναι το μόνο πρόσωπο που μπορεί να οδηγήσει τη δημοκρατία και μια έντιμη ειρήνη σε αυτή τη γη».

Η δικηγόρος συνέχισε: «Οι κρατούμενοι δηλώνουν ότι, με αυτή την ενέργεια, στοχεύουν να άρουν την απομόνωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και να βοηθήσουν τον κουρδικό λαό να αποκτήσει το καθεστώς που του αξίζει. Ζητούν να εντατικοποιηθούν οι δράσεις σε όλο τον κόσμο και να συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι να τερματιστεί η απομόνωση. Λένε ότι τα δίκαια αιτήματά τους πρέπει να ανακοινωθούν σε όλο τον κόσμο μέσα από ένα ευρύ φάσμα δράσεων όπως καθιστικές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και πορείες. Τόνισαν ότι όπως ο Μαντέλα αγκαλιάστηκε στην Αφρική, έτσι και ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν και οι ιδέες του πρέπει να αγκαλιαστούν σε όλο τον κόσμο γιατί οι ιδέες του Αμπντουλάχ Οτσαλάν είναι ελπίδα για όλους τους λαούς του κόσμου».

Οι διοικήσεις των φυλακών άρχισαν να ασκούν πιέσεις

Ερωτηθείσα για τη στάση των διοικήσεων των φυλακών απέναντι στις απεργίες πείνας που μόλις ξεκίνησαν, η Έντα Ονάλ μίλησε για το τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια και είπε τα εξής: «Οι διοικήσεις των φυλακών είχαν επιβάλει διάφορες πειθαρχικές ποινές σε προηγούμενες απεργίες πείνας και διάφορες μορφές αντίστασης για να σπάσουν. τις ενέργειες των κρατουμένων. Προσπάθησαν να εκφοβίσουν και να αποτρέψουν τους κρατούμενους. Για παράδειγμα, προσπάθησαν να αποτρέψουν τους κρατούμενους από την απεργία πείνας επιβάλλοντας την απομόνωση στους κρατούμενους και εμποδίζοντας το δικαίωμά τους στην υπό όρους αποφυλάκιση».

2023-12-07T23:06:46+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top