Απαιτώντας τη φυσική ελευθερία του Ηγέτη του Κουρδικού Λαού Abdullah Öcalan, ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος-συγγραφέας Îlhamî El-Melîcî, η εμπειρογνώμονας πολιτικών επιστημών Farnaz Etiye και ο Dr. Muxtar Xebaşî τόνισαν ότι ο Οτσαλάν έγινε σύμβολο του αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος-συγγραφέας και πολιτικός ερευνητής Îlhamî El-Melîcî δήλωσε ότι η απομόνωση του Ηγέτη του Κουρδικού Λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν πρέπει να σταματήσει, ορίζοντας τον ως «σημαντικό ηγέτη για τους λαούς και μοναδικό πρόσωπο». Ο Îlhamî El-Melîcî είπε: «Ο κ. Abdullah Öcalan είναι μαχητής και πιστός επαναστάτης. Είναι επίσης ένας ηγέτης που θα εξασφαλίσει τη δημοκρατική επίλυση πολλών προβλημάτων. Η φυσική ελευθερία του Οτσαλάν θα επιτρέψει στον κουρδικό λαό και στους λαούς της Μέσης Ανατολής γενικότερα να ζήσουν μαζί και ισότιμα. Θα είναι επίσης μια μόνιμη λύση για το κουρδικό ζήτημα,” αυτός είπε.

Αναφερόμενος στον αγώνα του Ηγέτη των Κούρδων Öcalan για τη γυναικεία ελευθερία, η εμπειρογνώμονας πολιτικών επιστημών Farnaz Etiye είπε: «Ευτυχισμένη Παγκόσμια Εβδομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 10-17 Δεκεμβρίου. Αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε επίσης τον κ. Öcalan την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το σχέδιο του κ. Öcalan για το δημοκρατικό έθνος είναι το μεγαλύτερο έργο που αναπτύχθηκε για την κοινή ζωή των λαών. Επομένως, όλοι πρέπει να απαιτήσουν τη φυσική ελευθερία του κ. Öcalan. Η διεθνής κοινότητα, όλοι οι θεσμοί και οι οργανισμοί θα πρέπει επίσης να υποστηρίξουν αυτό το δίκαιο αίτημα. Ο κ. Öcalan είναι ένας ηγέτης που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών και για να ζήσουν οι λαοί μαζί, ισότιμα ​​και ελεύθερα. Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν έχει γίνει σύμβολο του αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι απαράδεκτο να κρατείται σε απομόνωση και να του απαγορεύεται η πρόσβαση στην οικογένεια και τους δικηγόρους του.”

Τονίζοντας ότι ο Οτσαλάν είναι το πρόσωπο που θα εξασφαλίσει μια δημοκρατική λύση στο κουρδικό ζήτημα, ο Δρ Muxtar Xebaşî είπε: «Θέλουμε ελευθερία για τον Abdullah Öcalan, ο οποίος έχει γίνει το σύμβολο της λύσης του κουρδικού ζητήματος. Ο κ. Öcalan συνελήφθη μέσω διεθνούς συνωμοσίας. . Επί 24 χρόνια, ο κ. Öcalan είχε σπάνια επαφή με την οικογένειά του, τον δικηγόρο και την ομάδα υπεράσπισης. Σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό αυστηρή απομόνωση. Φυσικά, στοχεύουμε στην απελευθέρωση του κ. Abdullah Öcalan από τη φυλακή και τη σωματική του ελευθερία.”

2023-12-16T18:36:09+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top