Ντροπή! Η Τουρκία βομβαρδίζει στη Συρία τους Κούρδους που πολέμησαν το Ισλαμικό Κράτος και η Δύση σιωπά

Αξιωματούχος της Αυτόνομης Διοίκησης Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) καταδίκασε τη Δευτέρα 15/1 τη σιωπή του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τις τουρκικές επιθέσεις στη βόρεια Συρία και την αποτυχία του να λάβει σταθερή θέση κατά των τουρκικών βομβαρδισμών.

Από τις 12 Ιανουαρίου, η ​​Τουρκία έχει εξαπολύσει περισσότερα από 70 πλήγματα στη βόρεια Συρία, διακόπτοντας την ηλεκτρική ενέργεια σε 2.232 χωριά.

Οι εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν γίνει στόχος 53 τουρκικών επιδρομών.

Οι περισσότερες ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις υπηρεσιών, όπως αρτοποιεία, μύλοι, δημόσιες κλινικές, πηγάδια νερού, αντλιοστάσια και κλινικές, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω διακοπών ρεύματος, δήλωσε ο αξιωματούχος της AANES, Άκραμ Σουλεϊμάν.

Ο Χασάν Κοσέρ, Αναπληρωτής Συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της AANES, δήλωσε:

«Νικήσαμε το Ισλαμικό Κράτος σε συνεργασία με τον Διεθνή Συνασπισμό, αλλά μας αντιμετωπίζουν σαν να μην έχουμε πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος».

Ο Κοσέρ πρόσθεσε σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα North Press:

«Οι τουρκικές επιθέσεις θα οδηγήσουν σε ταραχές εντός των φυλακών του ISIS, για τις οποίες δεν θα είναι υπεύθυνη η AANES, αλλά ο Διεθνής Συνασπισμός».

Είπε ότι η Τουρκία επιτέθηκε στην περιοχή για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.

Σε πρώτο βαθμό, είπε ότι τεκμηρίωσαν όλες τις επιθέσεις και τις έστειλαν σε όλα τα αρμόδια μέρη, αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση.

Ο Κοσέρ επεσήμανε ότι η διεθνής σιωπή για τους τουρκικούς βομβαρδισμούς είναι απόδειξη ότι στέκονται αλληλέγγυοι με την Τουρκία στις επιθέσεις της στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι αυτές οι επιθέσεις παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο.

Χαρακτήρισε τις τουρκικές επιθέσεις εγκλήματα πολέμου, διότι στοχεύουν εγκαταστάσεις υποδομής και πηγές βιοπορισμού για τον τοπικό πληθυσμό, με στόχο τον εκτοπισμό του πληθυσμού της περιοχής.

Η Τουρκία θέλει να φέρει εξτρεμιστές στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ανθρωπότητα, πρόσθεσε ο Κοσέρ.

Ο Κοσέρ δήλωσε επίσης:

«Η Τουρκία στοχεύει κυρίως αμάχους ενώ ταυτόχρονα εμπλέκεται σε προπαγάνδα εντός της Τουρκίας, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι στοχεύει στρατιωτικά κέντρα.

»Ωστόσο, η επέμβαση είναι εντελώς αντίθετη.

»Αυτοί που σκοτώθηκαν είναι πολίτες και οι στοχευμένες εγκαταστάσεις είναι κέντρα εξυπηρέτησης και οικονομίας».