ΝΑΤΟ και Ε.Ε. καλούνται να πάρουν θέση: Ρατσιστική απαγόρευση στο φιλοκουρδικό HDP – Δεσμεύουν τους λογαριασμούς του

Τουρκία: Μπλόκο στους τραπεζικούς λογαριασμούς του φιλοκουρδικού HDP ζητά εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας επανέλαβε ότι το HDP έχει “οργανικούς δεσμούς” με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK)

Ένας Τούρκος ανώτατος εισαγγελέας ζήτησε από το Συνταγματικό Δικαστήριο να μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), μετέδωσαν το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk και το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ένας ανώτατος εισαγγελέας είχε προσφύγει κατά του HDP, του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Τουρκίας, τον Μάρτιο του 2021, ζητώντας την απαγόρευσή του για φερόμενους δεσμούς του με Κούρδους μαχητές.

Το κόμμα αρνείται τέτοιους δεσμούς

Το δικαστήριο αποδέχθηκε το κατηγορητήριο τον Ιούνιο του 2021 σε συνέχεια ετών καταστολής υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την οποία χιλιάδες μέλη του HDP έχουν δικαστεί με κατηγορίες που σχετίζονται κυρίως με την “τρομοκρατία”.

Ο ανώτατος εισαγγελέας στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ζήτησε να παγώσουν “επειγόντως” οι τραπεζικοί λογαριασμοί του HDP, όπου λαμβάνει κεφάλαια από το υπουργείο Οικονομικών για τη διάρκεια της υπόθεσης, μετέδωσε το Haberturk.

Ο εισαγγελέας επανέλαβε ότι το HDP έχει “οργανικούς δεσμούς” με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και χρησιμοποιεί τα κεφάλαια σύμφωνα με τους στόχους της μαχητικής οργάνωσης.