Μουσλίμ: Η νίκη στο Γκάρε θα είναι η αρχή της κατάρρευσης του τουρκικού κράτους

Μουσλίμ: Η νίκη στο Γκάρε θα είναι η αρχή της κατάρρευσης του τουρκικού κράτους

  • Date: 17 Φεβρουαρίου, 2021
  • Categories:Διεθνή
Μουσλίμ: Η νίκη στο Γκάρε θα είναι η αρχή της κατάρρευσης του τουρκικού κράτους

Μουσλίμ: Η νίκη στο Γκάρε θα είναι η αρχή της κατάρρευσης του τουρκικού κράτους

Ο Σαλέχ Μουσλίμ συγχαίρει τους μαχητές των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων HPG και τις μονάδες Ελεύθερων Γυναικών για τη νίκη που πέτυχαν στο Γκάρε, χαρακτηρίζοντας αυτή τη νίκη ως την αρχή της ήττας του τουρκικού κράτους, ακριβώς όπως η νίκη του Κομπάνι αποτέλεσε την αρχή της ήττα του ISIS.

Ο Μουσλίμ ανέφερε ότι το τουρκικό κράτος προσπαθεί να κρύψει την ήττα του στο Γκάρε εστιάζοντας στους κρατούμενους. Ωστόσο ο πραγματικός σκοπός του είναι η καταστροφή και η ολική κατοχή της περιοχής Başûr (Νότιο Κουρδιστάν).

Η αντίσταση ανταρτών και λαού προκάλεσε την υποχώρηση των κατακτητών»

Μιλώντας για τη μεγάλης κλίμακας τουρκική επίθεση στα Όρη Γκάρε στο Başûr, ο Μουσλίμ δήλωσε: «Υπήρχαν μεγάλες τουρκικές προετοιμασίες πριν από την επίθεση, συμπεριλαμβανομένων των κατακτητών που πήγαν στη Βαγδάτη και των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν με αξιωματούχους εκεί, καθώς και την επίσκεψη του Υπουργού Πολέμου, του αναπληρωτή του και της ηγεσίας του στρατού κατοχής. Είχαν γίνει διεξοδικές προετοιμασίες για την επίθεση, της οποίας στόχος ήταν η κατάληψη ολόκληρης της περιοχής του Γκάρε.

Αναμφίβολα, η αντίσταση των ανταρτών και του λαού οδήγησε στην υποχώρηση των κατακτητών, οι οποίοι ήθελαν να κρύψουν την ήττα τους επισημαίνοντας το ζήτημα των κρατουμένων, αλλά η αλήθεια είναι πολύ μεγαλύτερη. Η αλήθεια είναι ότι η Τουρκία επιδίωξε μια μόνιμη κατοχή στο Γκάρε, και αυτή η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαρκούς επιθυμίας της να εξαλείψει τον Κουρδικό λαό, με κάθε ευκαιρία που της δίνεται. Ωστόσο η αντίσταση των ανταρτών και του λαού ανάγκασε τον στρατό κατοχής να υποχωρήσει 4 ημέρες μετά την έναρξη της επίθεσης. Η αντίσταση του Γκάρε ήταν μία διεθνώς απαράμιλλη περίπτωση αντίστασης."

Οι τούρκοι καθεστωτικοί ενήργησαν σαν κλέφτες

Ο Μουσλίμ επισήμανε ότι η επίθεση εναντίον του Γκάρε αποκάλυψε για άλλη μια φορά τη βαρβαρότητα του τουρκικού κράτους. «Οι κρατούμενοι ήταν στα χέρια των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων για μεγάλο χρονικό διάστημα δίχως να έχουν πάθει το παραμικρό.

Το κατοχικό τουρκικό κράτος όχι μόνο δεν τους έσωσε αλλά τους σκότωσε βάναυσα, δολοφονώντας τους με τουρκικά χέρια.

Το τουρκικό κράτος ανακοίνωσε τον τερματισμό της επίθεσης αργά το βράδυ. Έδρασαν σαν κλέφτες και δεν ήθελαν να μάθει κανείς για την ήττα τους.

Αυτή η αποτυχία αποτελεί την αρχή του τέλους του τουρκικού κράτους

Ο Μουσλίμ συνέκρινε την αποτυχία του τουρκικού κράτους στο Γκάρε με την αποτυχία του ISIS στο Κομπάνι: «Είμαι πεπεισμένος ότι είμαστε ένας λαός που δεν θα μειώσει τον βαθμό και την ένταση του αγώνα του σε όλα τα πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά επίπεδα, αλλά μάλλον θα αυξήσουμε το ρυθμό αυτού του αγώνα.

Ο αγώνας μας αποσκοπεί επίσης στο να ακυρώσει τη διεθνή συνωμοσία που στοχοποιεί τον αρχηγό Αμπντουλάχ Οτσαλάν, η οποία θα τελειώσει με τη φυσική του απελευθέρωση.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Σαλέχ Μουσλίμ συνεχάρη τους μαχητές των HPG και των Ελεύθερων Γυναικών για τη νίκη τους στο Γκάρε.