Μιχάλης Ιγνατίου στη Hellas Journal: Τα πράγματα, ξαφνικά, γίνονται πολύ δύσκολα για την Ελλάδα και την Κύπρο: Ο Πρόεδρος Μπάιντεν είναι αποφασισμένος να παραχωρήσει τα F-16 στην Τουρκία

 ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥΟι πληροφορίες για τις προθέσεις της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν αναφορικά με το αίτημα της Τουρκίας για την αγορά 40 νέων μαχητικών F-16, και την αναβάθμιση άλλων 80, δεν είναι καθόλου καλές.

Φαίνεται, ότι η γραφειοκρατία έπεισε τον Αμερικανό Πρόεδρο ότι δήθεν είναι προς το συμφέρον της Δύσης να ενισχυθεί η κατοχική δύναμη με τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη.

Η θέση των γραφειοκρατών είναι λανθασμένη από την αρχή μέχρι το τέλος. Άλλωστε και ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, στις κουβέντες τους με τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και άλλους νομοθέτες είχαν ομολογήσει ότι συμφωνούν με τη θέση ότι η Τουρκία δεν πρέπει, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, να ενισχυθεί με τα F-16.

Ξαφνικά, κάτι άλλαξε. Και δεν είναι το συγχαρητήριο τηλεφώνημα του προέδρου Μπάιντεν στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, που έκανε το …θαύμα, όπως ίσως πιστεύουν αρκετοί.

  • Διότι, σύμφωνα με τον Αμερικανό «Πλανητάρχη» απλά τα είπαν και τα μιλήσανε στα γρήγορα, ο ένας ανέφερε πως ζητά τα F-16 και ο άλλος απάντησε πως, από την πλευρά του, απαιτεί την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Συμφώνησαν ότι διαφωμούν, και συμφώνησαν να τα ξαναπούν…

Πρέπει οι κουβέντες να είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό και θα υποθέσω ότι ο Λευκός Οίκος του κ. Μπάιντεν υποχώρησε στις απειλές και στους εκβιασμούς του Ερντογάν, και μάλιστα πίστεψε τις έωλες υποσχέσεις του. Μπορεί αόριστα να άφησε να εννοηθεί ότι θα επιστρέψει στο δυτικό “μαντρί”. Και είμαι βέβαιος ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος κατάλαβε λάθος.

Και τα υποστηρίζω τα παραπάνω, διότι η υπόθεση της πώλησης των F-16 στην Τουρκία ξεκίνησε πολύ πριν προκύψει το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Όταν μάλιστα ο Ερντογάν καθύβριζε την Αμερική με χαρακτηρισμούς πεζοδρομίου.

Απ’ εκεί και πέρα, εικάζω πως μετά τη συνομιλία των δύο προέδρων, ξεκίνησαν νέες συζητήσεις μεταξύ των Τούρκων και των Αμερικανών και φαίνεται πως κατέληξαν σε μία ερμαφρόδιτη συμφωνία, η οποία δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από τους νομοθέτες που αντιτίθενται στην στρατιωτική ενίσχυση της Τουρκίας.

Η συμφωνία είναι αστεία. Ο Ερντογάν θα πουλήσει μετά βαϊων και κλάδων την ένταξη της Σουηδίας στη Δυτική Συμμαχία, κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στη Λιθουανία, και οι Αμερικανοί θα σκιστούν για να πετύχουν την πώληση των F-16 στον Ερντογάν,ως τρόπαιο για τη δήθεν τουρκική υποχώρηση.

  • Σε αυτό το σκηνικό, ποιοι θα σώσουν την παρτίδα για την Ελλάδα και την Κύπρο; Μάλλον πόσοι ασχολούνται με το θέμα αυτό στις δύο χώρες; Μόνο να κατηγορούν την Ομογένεια είναι ικανοί… Ότι δήθεν δεν κάνει τίποτα, ότι θα ηττηθεί για το θέμα των F-16 και ένα σωρό άλλες κατηγορίες.

Βεβαίως, έχουμε και στην Αμερική παρόμοιους μίζερους, που μόνο να κατηγορούν ξέρουν. Δεν έχουν βοηθήσει ποτέ, και χαίρονται όταν χάνει η Ομογένεια. Αλλά, και όταν κερδίζει σπεύδουν να προσφέρουν τα εύσημα σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από εκείνους που τα αξίζουν.

Η Ομογένεια, λοιπόν, μπαίνει στα πολύ δύσκολα, και επειγόντως απαιτείται ενότητα, διότι το τελευταίο διάστημα έχουμε εντοπίσει απαράδεκτες ενέργειες από τους άκαπνους, εναντίον όσων αγωνίζονται για την Πατρίδα. Αν δεν σταματήσει αυτή η εκστρατεία σπίλωσης των ομογενών μας, υπόσχομαι ότι θα αναφέρω και ονόματα και …διευθύνσεις.

Πριν κανένα μήνα είδαμε σε ρωσόφιλη ιστοσελίδα που γράφεται στα ελληνικά μία άθλια επίθεση εναντίον όσων δίνουν τη μάχη για την Πατρίδα εναντίον της Τουρκίας. Όταν τελειώσει με το καλό το θέμα των F-16, «θα λογαριαστούμε» που θα έλεγε και ο …«Βλαδίμηρος» ο Πούτιν!!!

Διότι είναι άλλο να τα παίρνει κάποιος από τον «Ξανθό Ηγέτη» και άλλο να κτυπά τους ομογενείς επειδή θέτουν εμπόδια στην Τουρκία του ισλαμιστή Ερντογάν. Και κάνουν και τους «πατριώτες», και κάνουν και τους «Ορθόδοξους Χριστιανούς», ενώ είναι οπαδοί των …Δωδεκαθεϊστών.

Οι ομογενείς που ασχολούνται με το «Λόμπι», χωρίς βεβαίως να πληρώνονται, πρέπει να σταματήσουν να ακούν αυτούς που προσπαθούν να τους διαλύσουν. Δεν γνωρίζω πως θα το πετύχουν αυτό, εννοώ πως θα τα καταφέρουν να ενωθούν, αλλά είναι …καταδικασμένοι να τα καταφέρουν. Να ενωθούν γιατί η πιθανή πώληση των F-16 θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για τον Ελληνισμό.

Δεν γίνεται να τα περιμένουμε όλα από τον γερουσιαστή Μενέντεζ και τους υπόλοιπους νομοθέτες. Έχουν και άλλα θέματα να ασχοληθούν, δεν έχουν μόνο τα προβλήματα της Ελλάδας και της Κύπρου… Άστε, που για να στέκονται δίπλα στην Ομογένεια το πληρώνουν με την εκτόξευση άθλιων και απαράδεκτων κατηγοριών…

Αυτά για τώρα.