Άλλη μια γυναίκα Γιαζίντι σώθηκε από τα χέρια μισθοφόρων του ISIS.

 

Ο Hüseyin Faidi, διευθυντής του Γραφείου Διάσωσης, ανέφερε ότι μια ακόμη γυναίκα διασώθηκε από τους μισθοφόρους του ISIS.

Συνολικά 3.574 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής. Ο Faidi είπε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες να σωθούν περισσότερες γυναίκες που βρίσκονται ακόμα στα χέρια των μισθοφόρων του ISIS και πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι αυτές οι προσπάθειες θα είναι επιτυχείς, ώστε να μπορεί σύντομα να μοιραστεί πληροφορίες για αυτές τις γυναίκες.

Ο Faidi είπε σε μια δήλωση στον Τύπο ότι μια γυναίκα Yazidi με το όνομα AD, η οποία βρισκόταν στα χέρια των μισθοφόρων του ISIS για περισσότερα από 9 χρόνια, διασώθηκε.

Πρόσθεσε ότι ήταν 23 ετών και ότι είχε απαχθεί από τη Σενγκάλ όταν ήταν 14 ετών.

Χωρίς να δώσει πληροφορίες για την περιοχή από την οποία διασώθηκε η γυναίκα Yazidi, Ο Faidi συνέχισε: “Υπάρχουν 4-5 ακόμη γυναίκες που περιμένουν να σωθούν στην ίδια περιοχή όπου διασώθηκε αυτή η νεαρή γυναίκα Yazidi».

Ο Faidi είπε ότι η ιρακινή κυβέρνηση δεν τους έχει παράσχει καμία βοήθεια για να σωθούν οι γυναίκες και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν ότι περισσότερες γυναίκες θα απελευθερωθούν και θα επανενωθούν με τις οικογένειές τους.

2023-09-28T15:08:27+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top