Μη γίνεστε συνένοχοι των Τούρκων και των Γερμανών – Συνέλαβαν Κούρδο πολιτικό πρόσφυγα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

Χειροπέδες σε Κούρδο στο αεροδρόμιο – Καταζητείτο για “τρομοκρατία”

Σύλληψη με γεωπολιτικές διαστάσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Πρόσωπο κουρδικής καταγωγής, το οποίο έχει αναγνωριστεί από την Κυπριακή Δημοκρατία ως πολιτικά διωκόμενο από την Τουρκία, συνελήφθη στον διεθνή αερολιμένα χθες το πρωί.

Ο 48χρόνος τέθηκε υπό περιορισμό από μέλη της Αστυνομίας, όταν κατά τον διαβατηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε πως καταζητείται από τις διωκτικές Αρχές της Γερμανίας και ότι σε βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Σύμφωνα με την Αστυνομία της εν λόγω χώρας, ο συλληφθείς είναι ύποπτος για αδίκημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 ετών και πιο συγκεκριμένα αυτό της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Μετά τη σύλληψή του αναγνωρισμένου πολιτικού πρόσφυγα, η Αστυνομία αιτήθηκε ένταλμα σύλληψής του στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο και εγκρίθηκε. Εντός της ημέρας θα οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου. Θεωρείται δεδομένο ότι ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση θα ζητήσει την απελευθέρωσή του υπό όρους μέχρι την εξέταση του αιτήματος των διωκτικών Αρχών της Γερμανίας.

Το γεγονός ότι ο 48χρονος είναι αναγνωρισμένος ως πολιτικός πρόσφυγας από την Κυπριακή Δημοκρατία, προσδίδει άλλη διάσταση στην υπόθεση, η οποία μόνο απλή δεν είναι. Αναμένεται πως ο δικηγόρος του Ευστάθιος Ευσταθίου θα ζητήσει από τις γερμανικές Αρχές, να αιτιολογηθεί το αίτημα για έκδοσή του. Επιπλέον, θα υποβληθεί αίτημα προκειμένου να μεταφραστούν στη μητρική γλώσσα του συλληφθέντα τα ουσιώδη έγγραφα που απέστειλαν οι Γερμανοί για τους σκοπούς έκδοσής του.

Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν «Θεόφιλος»

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΧΤΕΣ ΚΟΥΡΔΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΟΣ

Χτες Τετάρτη το μεσημέρι συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο συναγωνιστής μας Κενάν ΑΓΙΑΣ, Κούρδος από το βόρειο Κουρδιστάν. Στη Κύπρο ο συναγωνιστής μας Κενάν είναι αναγνωρισμένος ως πολιτικός πρόσφυγας, και βρίσκεται στη Κύπρο και πολλά χρόνια.

Ο συναγωνιστής και φίλος μας Κενάν συνελήφθη βάσει γερμανικού εντάλματος, που τον κατηγορεί για τρομοκρατική δράση. Σήμερα Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, ο συναγωνιστής μας Κενάν θα προσαχθεί στο δικαστήριο Λάρνακος.

Για μιαν ακόμη φορά η Γερμανία δέχεται και αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει τη σωβινιστική και τρομοκρατική πολιτική της τουρκίας, και τον πόλεμο που διεξάγει η τουρκία ενάντια στον Κουρδικό λαό.

Το 2019 η Γερμανία είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Κούρδο αγωνιστή Τσερκέζ, κατηγορώντας και αυτόν για τρομοκρατία. Ο συναγωνιστής μας Τσερκέζ συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακος, και αθωώθηκε τελικά από το δικαστήριο Λάρνακος.

Τα τελευταία χρόνια δεν έμεινε πια καμμιά δικαιολογία για όσα λέει η τουρκική προπαγάνδα για Κούρδους τρομοκράτες. Διότι αυτοί που πολέμησαν και νίκησαν την τρομοκρατική οργάνωση του «Ισλαμικού χαλιφάτου» είναι οι Κούρδοι. Είναι οι Κούρδισσες νέες και νέοι του Ροζαβά, είναι όλος ο Κουρδικός λαός, που είχε 13 χιλιάδες νεκρούς στο πόλεμο ενάντια στους τρομοκράτες.

Από την άλλη, φάνηκε σε πολλές περιπτώσεις η συνεργασία και η στήριξη της τουρκίας και του Κατάρ προς τους τρομοκράτες.

Είναι καιρός να αφαιρεθεί το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν από τον κατάλογο των οργανώσεων που θεωρούνται τρομοκρατικές. Η συμπερίληψη του ΠΚΚ στον κατάλογο αυτό έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, λόγω των τουρκικών απαιτήσεων για να προχωρήσει η αγορά νέων όπλων από τις ΗΠΑ.

Από τότε, η τουρκία χρησιμοποιεί τον χαρακτηρισμό των Κούρδων αγωνιστών ως τρομοκράτες, για να υποχρεώνει τις άλλες χώρες να συμμετέχουν στον σωβινιστικό πόλεμο της εναντίον του Κουρδικού λαού.

Οι υποστηρικτές του απελευθερωτικού και δημοκρατικού αγώνα του Κουρδικού λαού πρέπει να κινητοποιηθούν, και να απαιτήσουν να αφαιρεθεί το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν από τον κατάλογο των οργανώσεων που θεωρούνται τρομοκρατικές.

Πρέπει να πιεστεί η τουρκία να αφήσει ελεύθερο τον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη Αμπτουλάχ Οτσαλάν, ως απαραίτητο μέτρο για να δείξει η τουρκία την πρόθεση της για μια πολιτική λύση στο Κουρδικό ζήτημα.

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος»