Μια στρατιωτική επιχείρηση ξεκίνησε σε πολλά χωριά, οροπέδια και αγροτικές περιοχές στην περιοχή Yuksekova του Χακάρι. Πολλοί στρατιώτες αναπτύχθηκαν στην περιοχή της επιχείρησης.

Στρατιωτική επιχείρηση ξεκίνησε σήμερα το πρωί, η οποία καλύπτει πολλά χωριά, οροπέδια και αγροτικές περιοχές  στην περιοχή Yuksekova του Χακάρι. Σύμφωνα με το Πρακτορείο Mezopotamya (MA), η επιχείρηση πραγματοποιείται σε μεγάλη περιοχή που εκτείνεται μέχρι την περιοχή Başkale του Van. Χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα και ελικόπτερα εστάλησαν στις περιοχές της επιχείρησης από το κέντρο της πόλης Χακάρι και τις γύρω περιοχές τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από τοπικές πηγές, οι δρόμοι που οδηγούσαν στα οροπέδια Meydan Belek, Geliyê Zeynebê και Geliyê Dolan είχαν αποκλειστεί από τα στρατεύματα,  Πολλές ακόμη περιοχές στην περιοχή της επιχείρησης αποκλείστηκαν  εν μέσω έντονης στρατιωτικής ανάπτυξης.

Από την άλλη πλευρά, η στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε στις 11 Ιουνίου στην περιοχή του όρους Sipêrêz στη Yuksekova συνεχίζεται αδιάκοπα εδώ και 13 ημέρες. Στις περιοχές όπου βρίσκονται τα βουνά Sipêrêz και Omerê, η δραστηριότητα UCAV  λαμβάνει χώρα τη νύχτα. 

2024-06-23T19:45:47+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top