Ένας Κούρδος μέλος του συμβουλίου νεολαίας υποβλήθηκε σε βασανιστήρια από τον τουρκικό στρατό στην ανατολική επαρχία Ağrı (Agiri) στην πλειονότητα Κούρδοι, με σιδερένια ράβδο και πένσα, σύμφωνα με την αδερφή του.

Το μέλος, συνελήφθη στο σπίτι του στο Doğubayazıt (Bazid), στο Ağrı (Agiri), στις 7 Μαρτίου και υποβλήθηκε σε βασανιστήρια δύο ημερών από στρατιωτικό προσωπικό και φρουρούς του χωριού. Στη συνέχεια κρατήθηκε και μεταφέρθηκε σε φυλακή στο Agiri στις 9 Μαρτίου.

Η αδερφή του, Şerzan Gezici, μπόρεσε να τον επισκεφτεί την Τρίτη, όπου αναφέρθηκε στη βάναυση μεταχείριση που υπέστη ο αδελφός της.

«Ο αδερφός μου συνελήφθη στο Doğubayazıt και βασανίστηκε τόσο σκληρά στο δρόμο που έχασε τις αισθήσεις του. Στο αστυνομικό τμήμα του έριξαν νερό στο κεφάλι για να τον ξυπνήσουν, όπου τον ξυλοκόπησαν ξανά στρατιώτες  με σιδερένια ράβδο. Τελευταία, τα δάχτυλά του τσακίστηκαν με πένσα. Δέχτηκε επανειλημμένα χτυπήματα στο κεφάλι, τα πόδια και τη μύτη με όπλο. Όταν τον επισκέφτηκα, μετά βίας μπορούσε να σταθεί», είπε η Şerzan Gezici.

Ερμηνεύει την κακομεταχείριση του αδελφού της ως αντανάκλαση της στάσης του τουρκικού κράτους απέναντι στους Κούρδους.

«Αυτό που συνέβη στον αδελφό μου αντικατοπτρίζει την άποψη του κράτους για τον κουρδικό λαό. Αυτές οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν το μίσος, τον ρατσισμό και την οργή του κράτους. Ως οικογένεια και ως κουρδικός λαός, δεν αποδεχόμαστε αυτή την κατάσταση. Καταγγέλλουμε το κρατικό σύστημα βασανιστηρίων και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», δήλωσε.