Κούρδοι (SDF) και Αμερικανοί σκότωσαν δύο οπλαρχηγούς του Ισλαμικού Κράτους

Το Σάββατο, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν τον θάνατο δύο οπλαρχηγών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και τον τραυματισμό τεσσάρων στρατιωτών του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σε δύο επιχειρήσεις ασφαλείας στην ύπαιθρο της περιφέρειας της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.

Το γραφείο Τύπου των SDF εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας ότι οι δυνάμεις του, με την υποστήριξη και τη συμμετοχή των δυνάμεων του Διεθνούς Συνασπισμού, πραγματοποίησαν δύο επιχειρήσεις ασφαλείας κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην ανατολική ύπαιθρο της Ντέιρ αλ Ζουρ.

Οι Αντιτρομοκρατικές Μονάδες (YAT) των SDF πραγματοποίησαν την πρώτη επιχείρηση στην περιοχή Αλ Σάμπχα στην ανατολική ύπαιθρο της Ντέιρ αλ Ζουρ, σκοτώνοντας ανώτερο ηγετικό μέλος του ISIS που ονομαζόταν Μοχανάντ Αλ Σαρί Αλ Φαντγκάμ, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Αλ Φαντγκάμ ήταν «μέλος της επικίνδυνης μονάδας πληροφοριών του ISIS που συμμετείχε σε δολοφονίες κατά των δυνάμεών μας», δήλωσε το Κέντρο ΜΜΕ των SDF.

Στη δεύτερη επιχείρηση, οι YAT επιτέθηκαν σε ένα ανώτερο μέλος του ISIS, τον Χάμζα αλ Χόμσι, ο οποίος αρνήθηκε να παραδοθεί και ανατινάχθηκε, τραυματίζοντας τέσσερις στρατιώτες του Διεθνούς Συνασπισμού.

Την Πέμπτη, ο Διεθνής Συνασπισμός για την ήττα του ISIS και οι SDF εξαπέλυσαν κοινή «επιδρομή ελικοπτέρων» στη βορειοανατολική Συρία, σκοτώνοντας ένα ανώτερο μέλος του ISIS.

Τέσσερα μέλη του αμερικανικού στρατού και ένας εκπαιδευμένος σκύλος τραυματίστηκαν στην επιδρομή, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).

Ένας αριθμός όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, πρόσθεσαν οι SDF.