Ένα μέλος του KJAR απήχθη κοντά στο Sine στις 10 Ιουλίου και έκτοτε δεν έχει ληφθεί νέα από αυτήν.

 

Η Κοινότητα Ελεύθερων Γυναικών στο Ανατολικό Κουρδιστάν (Komelgeha Women Azad a Rojhelatê Kurdistan, KJAR) ανακοίνωσε ότι ένα από τα μέλη της, η Werîşe Muradî (Ciwana Sine), είχε απαχθεί από τις ιρανικές κρατικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τη δήλωση του KJAR που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, η Κούρδισα ακτιβίστρια διεξήγαγε έργο πολιτικής οργάνωσης στο Eastern (Ανατολικό Κουρδιστάν) και απήχθη κοντά στην πόλη Sine (Sanandaj) στις 10 Ιουλίου 2023. Τα επακόλουθά της παραμένουν άγνωστα έκτοτε.

Η KJAR δήλωσε ότι η οικογένεια της Werîşe Muradî είχε εμπλακεί σε επανειλημμένες προσπάθειες και πρωτοβουλίες μετά την απαγωγή της, αλλά δεν μπορούσε να λάβει καμία πληροφορία για την κόρη της ή τα επακόλουθά της. Η αβεβαιότητα γύρω από το περιστατικό αυξάνει τις ανησυχίες της οικογένειας και της οργάνωσης.

«Η Werîşe Muradî απήχθη από πράκτορες του Υπουργείου Πληροφοριών (Itlaat) και του Σώματος Φρουρών της Επανάστασης, γεγονός που καθιστά την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν υπεύθυνη για τη ζωή της φίλης μας», δήλωσε η KJAR.

2023-09-27T14:39:31+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top