Κουρδικές οργανώσεις νεολαίας στη Χάγη διαμαρτυρήθηκαν για την πίεση των ευρωπαϊκών κρατών στους Κούρδους λόγω της απαγόρευσης του PKK διαδηλώνοντας μπροστά από το γερμανικό προξενείο.

Κουρδικές οργανώσεις νεολαίας συγκεντρώθηκαν στη Χάγη της Ολλανδίας και πραγματοποίησαν πορεία στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας «Ελευθερία για τον ηγέτη Apo, λύση στο κουρδικό ζήτημα».

Μέλη της Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) και των Women Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN), που συγκεντρώθηκαν στην Carnegieplein, πήγαν προς το γερμανικό προξενείο για να διαμαρτυρηθούν για τις πιέσεις των ευρωπαϊκών κρατών εναντίον των Κούρδων με την αιτιολογία της απαγόρευσης του PKK.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας, οι νέοι φώναζαν συχνά τα συνθήματα «ζητώ ο Serok Apo», «PKK είναι ο λαός, ο λαός είναι εδώ», «χωρίς τον Serok ζωή δεν γίνεται», ενώ οι ακτιβιστές διάβαζαν δηλώσεις στα αγγλικά και τα ολλανδικά.

Οι ακτιβιστές χαιρέτησαν την πορεία κατά της απαγόρευσης του PKK που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο και διαμαρτυρήθηκαν για την υποκρισία των ευρωπαϊκών χωρών.

2023-11-21T02:41:04+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top