Κωνσταντίνος Γρίβας: Γρίφος η Λιβύη! Η Τουρκία όπως στην Κύπρο προσπαθεί να δημιουργήσει ένα άτυπο τετελεσμένο, ένα είδος γεωπολιτικής χρησικτησίας. Δεν υπάρχει λόγος για εφησυχασμό. Η Τουρκία ασκεί ολιστικό πόλεμο στην Ελλάδα μέσω Λιβύης. Οι Τούρκοι εφαρμόζουν αυτό που λένε οι Κινέζοι το δόγμα των τριών πολέμων, με την παρανοϊκή ανάγνωση του μνημονίου. Οι Κινέζοι λένε, ότι τους ανήκει όλη η νότια σινική θάλασσα. Έχουν κατασκευάσει νησιά και λένε, ότι έχουν δικαιώματα. Οι Τούρκοι μέσα από αυτό το τεράστιο κωμικό θράσος να επιτύχουν κάποια πράγματα.

Την έμμεση πλην σαφή αντίθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας (Σ.Α.) του ΟΗΕ (ήτοι ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας, Βρετανίας και Γαλλίας) στα μνημόνια που έχει υπογράψει με την Τουρκία η προσωρινή κυβέρνηση της Τρίπολης, σχολίασε ο Κωνσταντίνος Γρίβας.

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, διευθυντής του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Κωνσταντίνος Γρίβας, στην τηλεόραση της “Ναυτεμπορικής” στις 1 Νοεμβρίου 2022.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Πολιτική απορρήτου & συμμόρφωση GDPR.
I Accept