Η κουρδική οργάνωση-ομπρέλα KON-MED δημοσίευσε ένα σχέδιο δράσης για τις 2 Σεπτεμβρίου.

 

ANF | KON-MED: “Take to the streets on April 9 to defend Kurdistan”

 

Η KON-MED θα διοργανώσει μια σειρά από δράσεις στη Γερμανία στις 2 Σεπτεμβρίου για να διεκδικήσει την ελευθερία του Abdullah Öcalan.

Ο ηγέτης του κουρδικού λαού, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση εδώ και δυόμισι χρόνια. Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την υγεία του. Η κουρδική οργάνωση-ομπρέλα KON-MED ανακοίνωσε μια σειρά δράσεων σε αρκετές πόλεις της Γερμανίας στις 2 Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση ανέφερε: “Ο κουρδικός λαός δεν έχει πληροφορίες για την υγεία, την κατάσταση και την κατάσταση του Rêber Apo [Abdullah Öcalan]. Αυτή η σιωπή και η πλήρης απομόνωση που του επιβλήθηκε έχουν βαθύνει τις ανησυχίες μας”.

«Ο Ρέμπερ Apo είναι ο δημιουργός της φιλοσοφίας της ελευθερίας»

Η δήλωση συνεχίζει: “Εκατομμύρια Κούρδοι ζητούν επειγόντως νέα από τον Rêber Apo. Είναι απομονωμένος ενάντια στη θέληση του κουρδικού λαού. Ο Rêber Apo δεν είναι οποιοδήποτε πρόσωπο· είναι ο συγγραφέας της σύγχρονης φιλοσοφίας της ελευθερίας και του διαφωτισμού.  στην ελευθερία του κουρδικού λαού».

Κάλεσμα για συμμετοχή σε δράσεις

Η KON-MED ζήτησε ο Abdullah Öcalan να δει τους δικηγόρους του και την οικογένειά του αμέσως και ζήτησε ευρεία συμμετοχή στις δράσεις κατά της απομόνωσης που θα διοργανωθούν στις 2 Σεπτεμβρίου. 

Η ανακοίνωση προσθέτει: «Το γεγονός ότι δεν έχουμε λάβει κανένα μήνυμα από τον Rêber Apo και καμία πληροφορία για την κατάσταση της υγείας του και την ύπαρξη της ζωής του δείχνει ότι οι τρέχουσες δραστηριότητές μας είναι ανεπαρκείς. Για το λόγο αυτό, ως KON-MED καλούμε τον κόσμο του Κουρδιστάν, των φίλων μας και όλων εκείνων που η καρδιά τους χτυπά για την αξία της ελευθερίας, να παρευρεθούν στις δράσεις που θα διοργανώσουμε στις 2 Σεπτεμβρίου για την ελευθερία του Rêber Apo και να συμμετάσχουν σε μια λύση του κουρδικού ζητήματος».

Οι δράσεις που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής για τις 2 Σεπτεμβρίου είναι οι εξής:

Ντίσελντορφ: DGB House, 13:00

Βερολίνο: Breitscheidplatz, 4 μ.μ

Αμβούργο: Κεντρικός Σταθμός, 3 μ.μ

Ανόβερο: Ernst-August-Platz, 5 μ.μ

Μια κεντρική διαδήλωση με συμμετέχοντες από τη Γαλλία, την Ελβετία και τη νότια Γερμανία έχει ανακοινωθεί στο Στρασβούργο. Η έναρξη είναι στις 10 π.μ. από την Πλατεία Δημοκρατίας (67000 Στρασβούργο).

2023-08-28T20:18:15+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top