Το Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι Αρμένιοι αντιμετωπίζουν άλλη μια γενοκτονία, 108 χρόνια μετά το 1915.

 

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (KNK) εξέδωσε δήλωση για την «ανθρώπινη τραγωδία που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του κόσμου, καθώς σχεδόν 100.000 Αρμένιοι στο Αρτσάχ (Καραμπάχ) οδηγούνται στην εξορία».

Το KNK είπε ότι «Αυτή η παράνομη εθνοκάθαρση διεξάγεται από τις δικτατορίες στο Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία, με κίνητρο ένα παντουρκικό γεωπολιτικό κίνητρο για τη σύνδεση των δύο εθνών. Ως αποτέλεσμα, μετά από 108 χρόνια, ο αρμενικός λαός να ξαναβλέπει τον εαυτό του να δολοφονούνται και εκτοπίζονται από τα εδάφη τους από κρατικές δυνάμεις που έχουν ρατσιστικό μίσος για την κουλτούρα και τον αρμενικό λαό. Ως εκ τούτου, η εθνοκάθαρση που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στο Αρτσάχ πρέπει να θεωρηθεί ως συνέχεια της Γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915 που διεξήχθη από τους Νεότουρκους. ”

Το KNK πρόσθεσε: «Αυτό το έγκλημα πολέμου που διαπράττεται από το καθεστώς Αλίεφ στο Αζερμπαϊτζάν κατόπιν εντολής του χορηγού καθεστώτος Ερντογάν στην Τουρκία είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το οποίο ενορχηστρώνεται μπροστά σε μια διεθνή κοινότητα που λέει συνεχώς «ποτέ ξανά» σε τέτοιους φρικαλεότητες.

Όταν εμείς ως Κούρδοι κοιτάμε τις σπαραξικάρδιες σκηνές στο Αρτσάχ, βλέπουμε τον πόνο που αγνοήθηκε πρόσφατα στη Σένγκαλ, το Αφρίν και το Serê Kaniyê – όπου ο λαός μας διέφυγε από τον φονικό τρόμο που κατευθύνθηκε επίσης από το Τουρκικό Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα. Μπορεί τα ονόματα να είναι διαφορετικά σε αυτές τις επιθέσεις και σφαγές, αλλά τα κίνητρα είναι τα ίδια».

Το ΚΝΚ συνέχισε: «Σήμερα, το νεο-οθωμανικό τουρκικό κράτος θέλει να επεκτείνει τα σύνορά του και να μετατραπεί σε μια ηγεμονική περιφερειακή δύναμη, εις βάρος των κουρδικών, αρμενικών και ελληνικών λαών. Για να ασκήσουν αυτή την πολιτική, έχουν δείξει ότι θα αναπτύξουν τα ένοπλα drones και τους μισθοφόρους τζιχαντιστές για να τρομοκρατήσουν τους ανθρώπους των οποίων τα εδάφη ποθούν.

Η τραγωδία στο Αρτσάχ σήμερα είναι αποτέλεσμα αυτής της νοοτροπίας. Εάν δεν σταματήσει αυτή η νοοτροπία, παρόμοια σκηνικά ενδέχεται να συμβούν σύντομα στο Κουρδιστάν, τη βόρεια Συρία, το βόρειο Ιράκ, τη  Κύπρο, τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου και την Αρμενία, όπου η Τουρκία επιθυμεί να ολοκληρώσει τον διάδρομο Zangezur με το Αζερμπαϊτζάν».

Το Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν εξέφρασε «συμπάθεια και υποστήριξη στον αρμενικό λαό και καταδικάζει σθεναρά αυτές τις επιθέσεις από το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία.

Καλούμε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και δυνάμεις να μην σιωπήσουν μπροστά σε αυτήν την κλιμακούμενη καταστροφή».

2023-10-02T13:10:52+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top