Το Εθνικό Κογκρέσο του Κουρδιστάν καταδίκασε τις συνεχείς επιθέσεις της Τουρκίας κατά αμάχων.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (KNK) εξέδωσε ανακοίνωση για να καταδικάσει τους συνεχείς βομβαρδισμούς αμάχων και ανθρώπων στη Ράνια από το τουρκικό κράτος.

Η δήλωση αναφέρει: «Υπάρχουν αναφορές ότι πολλοί άμαχοι τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού από τουρκικά UAV κοντά στο χωριό Boskênî της περιοχής Ranya του Νοτίου Κουρδιστάν.

Ο τουρκικός στρατός, που τα τελευταία χρόνια διαπράττει καθημερινά σφαγές κατά του κουρδικού λαού, πυροβόλησε ξανά πολίτες τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου».

Η δήλωση προσθέτει: «Δηλώνοντας ότι ο κόσμος σιωπά έναντι της ανθρώπινης τραγωδίας στη Γάζα και των πυροβολισμών αμάχων, το τουρκικό κράτος συνεχίζει αυτή τη βαρβαρότητα κατά των Κούρδων εδώ και χρόνια. Το τουρκικό κράτος δεν δείχνει όρια στα ανθρωπιστικά εγκλήματα και τα εγκλήματα πολέμου  Επίσης, ασκεί πίεση σε κάθε τομέα και διεθνή θεσμό να παραμείνουν σιωπηλοί για αυτή τη γενοκτονία.

Το τουρκικό κράτος και η κυβέρνησή του, το AKP, σφαγιάζουν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους Κούρδους και ταυτόχρονα στοχεύουν να καταστρέψουν το κουρδικό κίνημα και τις οργανώσεις του. Από τις 5 Οκτωβρίου , υπήρξαν μεγάλες επιθέσεις στη Ροζάβα (Βορειοανατολική Συρία). Ως αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων, υπάρχει μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση στη Ροζάβα.

Καλούμε όλους τους διεθνείς θεσμούς και το κοινό να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτή τη γενοκτονία και τη βαρβαρότητα του τουρκικού κράτους».

2023-11-08T15:43:09+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top