Κι άλλη κλοπή ψήφων: Έκλεψαν ψήφους των Κούρδων και τις έδωσαν στους Γκρίζους Λύκους, το ΜΗΡ

Ψήφοι για το κουρδικό Yeşil Sol Parti πέρασαν στο σύστημα ως ψήφοι προς τον Μπαχτσελί

Άμα τη ανακοινώσει των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των τουρκικών εκλογών, διάφοροι ψηφοφόροι του φιλοκουρδικού Κόμματος της Πράσινης Αριστεράς (Yeşil Sol Parti), αλλά και του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), εξέφραζαν την άποψη ότι πάλι ο Ερντογάν βρήκε κάποιον τρόπο να κλέψει ψήφους. Όμως, αντιθέτως προς τις εκλογές του 2018, όπου ήταν ξεκάθαρος ο τρόπος, τώρα δεν υπήρχε κάποια απόδειξη.

Μέχρι που οι Κούρδοι σε κάποιο εκλογικό κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ μπήκαν στο σύστημα του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας για να συγκρίνουν τα αποτελέσματα με αυτά που είχα στείλει αυτοί χειροκίνητα. Και βγήκε λαυράκι. Στο σύστημα οι 233 ψήφοι του φιλοκουρδικού Yeşil Sol Parti είχαν εισαχθεί ως 233 ψήφοι για το MHP, το κόμμα των Γκρίζων Λύκων του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Εκλογές στην Τουρκία: Ψήφοι για το κουρδικό HDP πέρασαν στο σύστημα ως ψήφοι προς τον Μπαχτσελί
Το επίσημο χαρτί που απεστάλη από το Ντιγιάρμπακιρ
Ντιγιάρμπακιρ 2
Τα στοιχεία στο σύστημα

Άμεσα έγινε καταγγελία. Το αξιοπερίεργο είναι πως δεν διατάχθηκε επενακαταμέτρηση, αλλά απλώς οι ψήφοι πέρασαν στο HDP, καθώς είναι ηλίου φαεινότερο πως στο Ντιγιάρμπακιρ, κουρδική περιοχή είναι ανθρωπίνως αδύνατον να κυριαρχεί το εθνικιστικό MHP που κυνηγά και σκοτώνει (κατά το παρελθόν μέσω των Γκρίζων Λύκων) Κούρδους.

Μάλιστα η παραπάνω κίνηση άλλαξε την εικόνα της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, καθώς το Yeşil Sol Parti “έκλεψε” έναν βουλευτή από το κόμμα του Μπαχτσελί.

Αμέσως οι ψηφοφόροι της αντιπολίτευσης τέθηκαν σε συναγερμό και πλέον διεξάγεται έλεγχος στα πάντα.

Ήδη παρόμοια παρατυπία εντοπίστηκε στη Μενεμένη, προάστιο της Σμύρνης, όπου πάλι οι 112 ψήφοι προς το Yeşil Sol Parti περάστηκαν ως ψήφοι προς το MHP.

Μενεμένη 1
Το επίσημο χαρτί από εκλογικό κέντρο της Μενεμένης
Μενεμένη 2
Τα στοιχεία στο σύστημα

Πέτρος Κράνιας