Κεκαλυμμένες απειλές και από τον Καλίν

Καλίν: Δεν θέλουμε να μπούμε σε πολιτική διαμάχη με την Ελλάδα, αλλά υπάρχουν… αγκάθια

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου έκανε αναφορά στα νησιά, στο Κυπριακό, αλλά και στη… στενότητα της γεωγραφικής περιοχής
Την τακτική του «μια στο καρφί και μια στο πέταλο» τήρησε ο Ibrahim Kalin, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Ειδικότερα, μιλώντας στο TV100, ο Kalin υποστήριξε πως αν και η Τουρκία δεν έχει πρόθεση για πολιτική διαμάχη με την Ελλάδα, στις σχέσεις των δύο χωρών υπάρχουν… αγκάθια. Ο ίδιος έκανε αναφορά στα νησιά, στο Κυπριακό, αλλά και στη… στενότητα της γεωγραφικής περιοχής.
«Αυτή τη στιγμή διανύουμε μια περίοδο ηρεμίας. Μετά τον σεισμό, φυσικά, (οι Έλληνες) έδειξαν μεγάλη κατανόηση. Πάντα λέγαμε ότι δεν έχουμε σκοπό να μπούμε σε μια τέτοια πολιτική διαμάχη με την Ελλάδα. Η ατζέντα μας είναι ήδη ξεκάθαρη. Είμαστε απασχολημένοι εδώ» είπε χαρακτηριστικά.
Ο Kalin συνέχισε λέγοντας πως η χώρα μας έχει μπει στον δρόμο για τις εκλογές ενώ τόνισε πως «δεν πρέπει να μαλώνουμε επί της αρχής».
Ωστόσο, όπως είπε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου «υπάρχουν όμως κάποια βάρη που μας έφερε η γεωγραφία και μας επέβαλε η ιστορία. Δεν μπορείς να κάνεις ένα βήμα χωρίς να τα αντιμετωπίσεις αναδρομικά, ας πούμε, χωρίς να περάσεις από μια διπλωματική θεραπεία, χωρίς να λύσεις αυτά τα προβλήματα».
«Υπάρχουν κάποιες πραγματικότητες που μας επέβαλε η γεωγραφία, υπάρχουν τα νησιά, υπάρχει η στενότητα της γεωγραφικής περιοχής, υπάρχουν κάποιες πρακτικές από το παρελθόν, υπάρχει το Κυπριακό. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε αυτή τη σχέση με όλα αυτά. Μερικές φορές αυτό μετατρέπεται σε στρατηγικό πλεονέκτημα, μερικές φορές μπορεί να σε φέρει αμέσως σε σημείο ρήξης», κατέληξε στις δηλώσεις του.