Το KCK καταδίκασε τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους κατά των Κούρδων.

Η Συμπροεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK εξέδωσε δήλωση για να καταδικάσει τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους κατά των Κούρδων.

Η δήλωση ανέφερε: «Την τελευταία εβδομάδα, το γενοκτονικό αποικιοκρατικό Τουρκικό κράτος πραγματοποίησε επιθέσεις στο Shengal [Sinjar], στη Sulaymaniyah και στο Kelar. Καταδικάζουμε σθεναρά αυτές τις σφαγές που πραγματοποιήθηκαν από το τουρκικό κράτος μαζί με τους συνεργάτες του και τιμούμε τη μνήμη μας με σεβασμό και ευγνωμοσύνη σε όσους μαρτύρησαν στις επιθέσεις.Αυτές οι επιθέσεις, όπως και οι προηγούμενες, έγιναν στο πλαίσιο της γενοκτονίας των Κούρδων.Το γενοκτονικό αποικιοκρατικό τουρκικό κράτος θέλει να εκφοβίσει και να παραδώσει τον κουρδικό λαό στοχεύοντας αυτούς που ηγούνται του αγώνα για την ελευθερία και πάνω σε αυτή τη βάση να πραγματοποιήσει τα σχέδια γενοκτονίας της. Όλοι θα πρέπει να πάρουν θέση απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους με στόχο την κουρδική έχθρα και την κουρδική γενοκτονία και να σταθούν εναντίον της».

«Το τουρκικό κράτος προσπαθεί να υλοποιήσει το νέο του σχέδιο κατά του Νοτίου Κουρδιστάν, το οποίο βασίζεται στην κατοχή της περιοχής. Ως εκ τούτου, ασκεί πίεση στο ιρακινό κράτος και στην «Πατριωτική Ένωση Κουρδιστάν» (PUK). αναγκάζοντάς τους να συνεργαστούν μαζί τους όπως κάνει το «Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν» (KDP). Έχοντας αποτύχει ενάντια στον αγώνα για την ελευθερία του Κουρδιστάν, το τουρκικό κράτος και η κυβέρνηση AKP-MHP προσπαθούν να επιτύχουν αποτελέσματα εμβαθύνοντας τη σύγκρουση στην περιοχή. Οι απειλές και οι επιθέσεις κατά των πατριωτικών δυνάμεων του Ιράκ και του Νοτίου Κουρδιστάν αποκαλύπτουν και αποκρυπτογραφούν αυτά τα βρώμικα σχέδια του τουρκικού κράτους.Η κυβέρνηση AKP-MHP έχει φτάσει σε μια θέση που βλάπτει τους πάντες με αυτή τη στάση. Δρα με γενοκτονία, αποικιοκρατία, ρατσιστή, εθνικιστή, Νεο-οθωμανική νοοτροπία Εμβαθύνοντας τον πόλεμο και τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, επιδιώκει να επωφεληθεί από αυτόν και να εδραιώσει την κυριαρχία στα κράτη της περιοχής».

“Ο Sadun Mirza Ali, ένας πολύτιμος πατριώτης του λαού μας των Γιαζίντι , μαρτύρησε στην επίθεση στη Σενγκάλ. Η επίθεση στη Σενγκάλ είναι επίθεση στην ελεύθερη βούληση του λαού μας. Το τουρκικό κράτος θέλει να ολοκληρώσει η γενοκτονία των  Γιαζίντι που ξεκίνησε το ISIS Όλες οι επιθέσεις κατά της Σένγκαλ γίνονται για αυτόν τον μοναδικό σκοπό.

Ο Abdülkadir Sabri Toprak, που μαρτύρησε στην επίθεση στη Σουλεϊμανίγια, είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει το Βόρειο Κουρδιστάν λόγω του φασισμού του AKP-MHP, ήρθε στο Νότιο Κουρδιστάν και εγκαταστάθηκε στην πόλη Σουλεϊμανίγια. Αυτός ο πολύτιμος γιος του κουρδικού λαού, ευρέως γνωστός ως Dr. Sabri, κέρδιζε τα προς το ζην από την εργασία του και παρείχε μεγάλες υπηρεσίες στον λαό. Όταν ο Sabri ήταν ακόμη μικρό αγόρι, ο πατέρας του, Rêzan, εντάχθηκε στον αγώνα για την ελευθερία του Κουρδιστάν και μαρτύρησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Ο σύντροφος Şevger, στέλεχος του κινήματός μας, μαρτύρησε στην επίθεση στο Kelar. Από το 2022, ο Σέβγκερ συνέχιζε τον αγώνα του στο Νότιο Κουρδιστάν και ασκούσε πολιτικές δραστηριότητες. Τιμούμε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη όλους τους μάρτυρες της επανάστασης και της δημοκρατίας στα πρόσωπα των τριών μαρτύρων μας και δηλώνουμε ότι θα πραγματοποιήσουμε τις φιλοδοξίες των μαρτύρων».

 

2024-03-05T02:03:14+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top