Η Συμπροεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK είπε ότι οι επιθέσεις στη Ροζάβα και τη βορειοανατολική Συρία από την Τουρκία είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

 

Η Συμπροεδρία του Εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK (Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν) εξέδωσε δήλωση σχετικά με τις επιθέσεις στη Ροζάβα και τη βορειοανατολική Συρία που πραγματοποιεί η τουρκική κυβέρνηση.

Η δήλωση έκανε έκκληση για δράση ενάντια σε αυτές τις επιθέσεις, ειδικά τους διεθνείς θεσμούς που έχουν καθήκον να δράσουν κατά των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Η δήλωση αναφέρει: «Εδώ και αρκετές ημέρες, διάφορα μέλη της φασιστικής τουρκικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα ο φασίστας αρχηγός της Ταγίπ Ερντογάν, απειλούν με επιθέσεις και σφαγές κατά της Ροζάβα [Βόρεια Συρία].

Από Χτές [5 Οκτωβρίου], υπήρξαν εκτεταμένες επιθέσεις στη Ροζάβα και τη Βόρεια και Ανατολική Συρία. Σε αυτές τις επιθέσεις, άμαχοι, καθώς και η πολιτική υποδομή έχουν στοχοποιηθεί. Αναφέρεται ότι πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στις επιθέσεις και ότι πολλά φράγματα, εγκαταστάσεις, καταστήματα και χώροι εργασίας βομβαρδίστηκαν από πολεμικά αεροσκάφη. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις απάνθρωπες επιθέσεις του τουρκικού κράτους. Όλοι πρέπει να καταδικάσουν αυτές τις επιθέσεις και να πάρουν θέση. Αυτές οι επιθέσεις ακολουθούν μια γενοκτονική νοοτροπία και αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Δεν πρέπει να μένει κανείς σιωπηλός μπροστά σε ένα τέτοιο έγκλημα».

Ενώ όποιος προσπαθεί να μιλήσει, καταπιέζεται αμέσως, συλλαμβάνεται και φιμώνεται, είκοσι τέσσερις ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, πολεμοχαρείς προσωπικότητες που επαινούν τις φασιστικές πολιτικές και τις θεωρούν δικαιωμένες αναγκάζονται να μιλήσουν για τηλεοπτικά προγράμματα. Με αυτόν τον τρόπο νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλουν τον φασισμό στην κοινωνία και να εγκαθιδρύσουν ένα σύστημα καταπίεσης που βασίζεται στο ψέμα.

Όμως, όπως φαίνεται, η δράση στην Άγκυρα έχει ξεσκεπάσει την κυβέρνηση AKP-MHP και όσους προσπαθούν να επιβάλουν τον φασισμό στην τουρκική κοινωνία κάνοντας τους πολεμοχαρείς είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο και αποκάλυψε τα ψέματά τους. Υπήρξαν τόσες πολλές αντιδράσεις γιατί αυτή η ενέργεια κατέστρεψε την τάξη που χτίστηκε στα ψέματα. Στην πραγματικότητα, ο πόλεμος δεν είχε σταματήσει ούτε ένα δευτερόλεπτο. Είναι η κυβέρνηση AKP-MHP που επέβαλε αυτόν τον πόλεμο. Το τουρκικό κράτος είναι που λέει ότι θα λύσει τα πάντα με πόλεμο. Είναι αυτοί που καυχιούνται για το πόσους Κούρδους σκοτώνουν κάθε μέρα. Αυτό που κάνει ο κουρδικός λαός είναι να υπερασπίζεται τον εαυτό του και να αντιστέκεται στη γενοκτονία. Ο κουρδικός λαός δεν παραδίδεται στον φασισμό, τη γενοκτονία και την αποικιοκρατία. Αντιστέκεται και προστατεύει την ύπαρξή του υπό όλες τις συνθήκες».

Η δήλωση προσθέτει: «Η αιτιολόγηση των επιθέσεων στη Ροζάβα με τη δράση στην Άγκυρα είναι μια πλήρης διαστρέβλωση και δικαιολογία. Το τουρκικό κράτος έχει αποφασίσει να εισβάλει στη Ροζάβα και να εκτοπίσει τους Κούρδους μέσω σφαγών και εκτοπισμών και να κάνει τη Ροζάβα να μην είναι πλέον πατρίδα των Κούρδων. Το τουρκικό κράτος και η κυβέρνηση AKP-MHP έχουν πάρει αυτήν την απόφαση. Μόλις πριν από λίγες μέρες, ο φασίστας αρχηγός Ταγίπ Ερντογάν το κατέστησε σαφές δηλώνοντας ότι η εισβολή στη Ροζάβα ήταν θέμα προετοιμασίας, χρόνου και περιβάλλοντος. , οι επιθέσεις εμπίπτουν στο πεδίο της κουρδικής γενοκτονίας.Ο κουρδικός λαός και η κοινή γνώμη γνωρίζουν καλά αυτό το γεγονός.

Είναι πολύ σαφές ότι ο κόσμος δοκιμάζεται μπροστά στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους κατά του κουρδικού λαού. Το ποιος είναι δίκαιος και ευσυνείδητος, ποιος στέκεται στο πλευρό της δικαιοσύνης, θα καθοριστεί από τη στάση που θα τηρήσουν απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα. Μέχρι στιγμής, κανένας επίσημος διεθνής θεσμός και κράτος, ειδικά ο ΟΗΕ, δεν έχει επικρίνει ή έχει λάβει σοβαρή στάση απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους. Αντίθετα, έχουν υποστηρίξει άμεσα ή έμμεσα τις πολιτικές του τουρκικού κράτους. Με βάση αυτή τη στήριξη, το τουρκικό κράτος πραγματοποιεί αυτές τις επιθέσεις και ασκεί πολιτικές γενοκτονίας των Κούρδων».

Το KCK είπε: «Καλούμε για άλλη μια φορά τους διεθνείς θεσμούς και τα κράτη, ιδιαίτερα τον ΟΗΕ, να μην υποστηρίξουν αυτές τις επιθέσεις του τουρκικού κράτους και να λάβουν ξεκάθαρη στάση εναντίον του τουρκικού Κράτους  να μην  γίνει εταίρος στις πολιτικές της κουρδικής γενοκτονίας.

Καλούμε επίσης τον λαό του Κουρδιστάν και όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο. υπάρχει επείγουσα ανάγκη για μεγαλύτερη στάση απέναντι στις γενοκτονικές επιθέσεις του τουρκικού κράτους από τις συμπεριφορές που επιδεικνύονται μέχρι τώρα. Ο φασισμός μπορεί να σταματήσει, να περιοριστεί και να καταστραφεί μόνο μέσω της δημοκρατικής οργάνωσης και δράσης. Όπως φαίνεται, ο κόσμος των κρατών συμβιβάζεται με το τουρκικό κράτος, σιωπά για ό,τι κάνει, το υποστηρίζει και το εγκρίνει. Ως δημοκρατικός κόσμος και κοινή γνώμη, δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό. Πρέπει να ασκήσουμε πολιτική πίεση σε κράτη και θεσμούς με ισχυρή θέση και να τους πείσουμε να εγκαταλείψουν αυτή τη στάση. Τα κράτη και οι επίσημοι θεσμοί δεν μπορούν να αναγνωριστούν ως νόμιμα με αυτήν την προσέγγιση. Σε αυτή τη βάση, Ο λαός μας στο Κουρδιστάν και στο εξωτερικό πρέπει να σταθεί όρθιος όπου κι αν βρίσκεται και να δείξει την έντονη αντίδρασή του ενάντια στις επιθέσεις. Οι λαοί, οι γυναίκες, η νεολαία, οι δυνάμεις της δημοκρατίας και όλοι οι διεθνείς φίλοι πρέπει επίσης να αναλάβουν ενεργή δράση σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον κουρδικό λαό».

2023-10-06T14:16:34+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top