Το KCDK-E είπε ότι θα πραγματοποιήσει δράσεις σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις στις 25 Ιουνίου για να απαιτήσει το τέλος της 25ετίας απομόνωσης, των βασανιστηρίων και της ανομίας κατά του Κούρδου Ηγέτη  Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Το Κογκρέσο των Δημοκρατικών Κοινωνιών του Κουρδιστάν στην Ευρώπη (KCDK-E) ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι θα πραγματοποιήσει δράσεις στη Γερμανία, την Ελβετία, την Ολλανδία, την Αγγλία και το Βέλγιο αύριο, 25 Ιουνίου για να απαιτήσει το τέλος της 25ετους απομόνωσης , βασανιστήρια και ανομία κατά του Κούρδου Ηγέτη του  Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Το KCDK-E δήλωσε: «Με την ευκαιρία της Αγρυπνίας Ελευθερίας για τον Οτσαλάν στο Στρασβούργο, η οποία θα συμπληρώσει τη 12η χρονιά της αύριο, 25 Ιουνίου, οι Κούρδοι και οι φίλοι τους θα βγουν στους δρόμους σε πολλές πόλεις της Ευρώπης για να διαμαρτυρηθούν για την απομόνωση και την ανομία. .

Η Αγρυπνία Freedom for Öcalan, η οποία διαρκεί 12 χρόνια και είναι η μεγαλύτερη διαμαρτυρία των Κούρδων, είναι η έκφραση της αποφασιστικής στάσης του κουρδικού λαού. Οι ακτιβιστές κινητοποιήθηκαν από όλη την Ευρώπη για να παραστούν στην αγρυπνία».

Η δήλωση προσθέτει: «Σήμερα, η αγρυπνία στο Στρασβούργο έχει γίνει ο πυλώνας του παγκόσμιου κινήματος ελευθερίας μας. Θα χαιρετίσουμε τον αρχηγό Οτσαλάν, τον αρχιτέκτονα της μεγάλης ιστορικής αντίστασης στο Ιμράλι, χιλιάδες φορές στο Στρασβούργο κάθε μέρα.

Οι πειθαρχικές κυρώσεις που προβάλλονται ως δικαιολογία για την απομόνωση που επιβλήθηκε στον Αρχηγό μας είναι να τον εμποδίσουν να συναντηθεί με την οικογένεια και τους δικηγόρους του, αλλά και να τον εμποδίσουν να ξαναδικαστεί και να αποκτήσει τη σωματική του ελευθερία μέσω του «Δικαίωμα στην Ελπίδα». Αυτή η κατάσταση δεν είναι αποδεκτή.

Μεγάλη αντίσταση συνεχίζεται στο Ιμραλί. Αυτή η αντίσταση είναι τόσο ενάντια στις διεθνείς δυνάμεις συνωμοσίας όσο και ενάντια στο γενοκτονικό σύστημα του τουρκικού κράτους. Αυτή η αποφασιστική αντίσταση που διεξάγει ο Ηγέτης Από συνεχίζεται στη βάση της δίκης και της καταδίκης του αποικιοκρατικού και γενοκτόνου τουρκικού κράτους.

Για το λόγο αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε να εκθέτουμε το τουρκικό κράτος, που δεν αναγνωρίζει νόμους και ηθική, απλώνοντας αυτή τη μεγάλη αντίσταση από το Ιμραλί σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να ολοκληρώσουμε τον αγώνα με νέα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένου του νόμου, αναδεικνύοντας όλες τις δυνατότητες στο υψηλότερο επίπεδο».

Η δήλωση συνέχισε: «Το σύστημα και το καθεστώς βασανιστηρίων Imrali δεν είναι νόμιμα και δεν το αποδεχόμαστε. Πρέπει να ξεσκεπάζουμε το γενοκτονικό τουρκικό κράτος αποκαλύπτοντας το σύστημα Ιμραλί, το οποίο γίνεται σε πλήρη ανομία και αδικία.

Πρέπει να αναγκάσουμε την CPT, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τους θεσμούς που άμεσα και έμμεσα συνέβαλαν στην απομόνωση να πάρουν θέση. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να επεκτείνουμε την πρωτοβουλία μας μαζί με τους δημοκρατικούς κύκλους σε όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στην παγκόσμια πρωτοβουλία ελευθερίας που ονομάζεται Ελευθερία για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν και μια πολιτική λύση στο κουρδικό ζήτημα ».

Το KCDK-E δημοσίευσε ένα ημερολόγιο ενεργειών:

ΒΕΛΓΙΟ
Βρυξέλλες

Ημερομηνία: 25-06-2024
Ώρα: 13:00
Τοποθεσία: Place Luxemburg Brussel (μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)

ΕΛΒΕΤΙΑ
Γενεύη

Ημερομηνία: 26-06-2024 | Ώρα: 12:00
Τοποθεσία: Πορεία από τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Γραφείο του ΟΗΕ

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Λονδίνο
Ημερομηνία: 25-06-2024
Ώρα: 12:00
Τοποθεσία: 25 New Inn Yard. Λονδίνο EC2A 3EA (Διεθνής Αμνηστία Η.Β.)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ημερομηνία
: 25-06-2024
Ώρα: 1730
Διεύθυνση: Κεντρικός Σταθμός
Ντίσελντορφ
Ημερομηνία: 25-06-2024
Ώρα: 5:30 μ.μ.
Διεύθυνση: DGB Haus
Frankfurt
Ημερομηνία: 25-06-2024
Ώρα: 5:00
μ.μ. Willy Brandt Platz
Hamburg
Ημερομηνία: 25-06-2024
Ώρα: 17:00
Διεύθυνση: Mönckebergstraße.1
Heilbronn
Ημερομηνία: 25-06-2024
Ώρα: 5:30μ.μ

Διεύθυνση:Kilian Platz

OΛΛΑΝΔΙΑ
Άμστερνταμ

Ημερομηνία: 25.06.2024
Ώρα: 18.00
Τοποθεσία: Κεντρικός Σταθμός του Άμστερνταμ

ΓΑΛΛΙΑ
Νάντη

Ημερομηνία: 25-06-2024
Ώρα: 18:30
Διεύθυνση: Place Du Commerce

2024-06-24T18:07:37+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top