Η κηδεία του Peyman Galwani, ενός Κούρδου πολιτικού κρατούμενου που πέθανε μετά από βασανιστήρια σε ιρανική φυλακή, μετατράπηκε σε μαζική διαμαρτυρία. Ο Γκαλουάνι κηδεύτηκε σε μια μαζική χορωδία του κουρδικού ύμνου της αντίστασης «Ey Reqib».

Στην κουρδική πόλη Μαχαμπάντ του Ιράν σημειώθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις το βράδυ της Τρίτης για τον θάνατο του πολιτικού κρατούμενου Peyman Galwani , αφού φέρεται ότι υποβλήθηκε σε σκληρά βασανιστήρια.

Η κηδεία του 24χρονου έγινε υπό έντονη παρουσία ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας. Ο Γκαλουάνι κηδεύτηκε σε μια δυνατή χορωδία του κουρδικού ύμνου της αντίστασης «Ey Reqib».

Στα πλάνα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που κοινοποιήθηκαν από την κηδεία που μετατράπηκε σε μαζική διαμαρτυρία, φαίνονται drones να πετούν πάνω από την πόλη.

Ο Γκαλουάνι είχε συλληφθεί στις 25 Ιουνίου από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας στο σπίτι της οικογένειάς του στο Μαχαμπάντ. Μεταφέρθηκε στις 5 Ιουλίου από το κέντρο κράτησης σε νοσοκομείο ενώ δεν είχε τις αισθήσεις του. Οι δυνάμεις ασφαλείας ενημέρωσαν την οικογένεια του Peyman Galwani  ότι υπέστη πτώση από ύψος, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κώμα. Ο Γκαλουάνι πέθανε τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, ο εισαγγελέας του Μαχαμπάντ απέδωσε τον θάνατο του  Galwani  σε «βαριά ασθένεια». Σε απάντηση, η οργάνωση Hengaw που εδρεύει στη Νορβηγία δημοσίευσε στοιχεία για τα βασανιστήρια του Peyman Galwani  την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένων εικόνων από μώλωπες στο σώμα του.