Η Τουρκία διεξάγει εδώ και χρόνια εκστρατεία στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον μαχητών του PKK και της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας

YBS
Τρεις μαχητές των Μονάδων Αντίστασης της Σίντζαρ (YBS), πολιτοφυλακής γιαζίντι που συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σήμερα από πλήγμα τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο βόρειο Ιράκ, όπως ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του ιρακινού Κουρδιστάν.

Το πλήγμα, που σημειώθηκε στις 5.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), έθεσε στο στόχαστρο το αρχηγείο των YBS στην περιοχή Σίντζαρ, ανέφερε η ίδια πηγή.

Προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση από τις τουρκικές αρχές.

Η Τουρκία διεξάγει εδώ και χρόνια εκστρατεία στο Ιράκ και στη Συρία εναντίον μαχητών του PKK και της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας.

Η Τουρκία εξαπολύει τακτικά αεροπορικά πλήγματα στο βόρειο Ιράκ και έχει δεκάδες φυλάκια στο ιρακινό έδαφος.

Στα τέλη Φεβρουαρίου και στη συνέχεια στις αρχές Μαρτίου, βομβαρδισμοί που αποδίδονται στην Τουρκία είχαν προκαλέσει επίσης τον θάνατο τριών μαχητών των YBS, που είχαν πάρει τα όπλα εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατά την περίοδο της ανόδου τους το 2014.