Ιράκ σε Τουρκία: Ζητείστε συγγνώμη για τον βομβαρδισμό του αεροδρομίου της Σουλεϊμανίγια

Στόχος της επίθεσης ήταν πιθανόν ο Μαζλούμ Κομπάνι, Επικεφαλής των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας-SDF. Δημιουργός-Συντελεστές: AFP via Getty Images

Τουρκικό DRONE βομβάρδισε το αεροδρόμιο της Σουλεϊμανίγια, στο Β. Ιράκ

Το Ιράκ κάλεσε σήμερα την Τουρκία να ζητήσει συγγνώμη για τον, σύμφωνα με τη Βαγδάτη, βομβαρδισμό του αεροδρομίου της Σουλεϊμανίγια, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σημειώνοντας ότι η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τις εχθροπραξίες στο ιρακινό έδαφος.

Η ιρακινή προεδρία σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι η Τουρκία δεν έχει καμία νομική δικαιολογία για να «συνεχίζει την προσέγγισή της του εκφοβισμού αμάχων με το πρόσχημα ότι εχθρικές δυνάμεις προς αυτήν είναι παρούσες στο ιρακινό έδαφος».

Επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) έπληξε την περιοχή του αεροδρομίου της Σουλεϊμανίγια, στο Ιρακινό Κουρδιστάν, χθες, Παρασκευή, αλλά δεν προκλήθηκαν ζημιές ή καθυστερήσεις ή αναστολή πτήσεων, ανέφερε ο Λόουκ Γαφούρι, επικεφαλής υποθέσεων ξένου Τύπου της τοπικής κυβέρνησης σε ανάρτησή του στο Twitter αργά χθες το βράδυ.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά το κλείσιμο από την Τουρκία του εναέριου χώρου της στα αεροπλάνα από και προς τη Σουλεϊμανίγια λόγω της, σύμφωνα με την Άγκυρα, εντατικοποιημένης δραστηριότητας εκεί από μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK)