Η Βαγδάτη καταγγέλει τις ιρανικές και τουρκικές επιθέσεις

Η Βαγδάτη καταγγέλει τις ιρανικές και τουρκικές επιθέσεις

Η Βαγδάτη καταγγέλει τις ιρανικές και τουρκικές επιθέσεις

Η Βαγδάτη καταγγέλει τις ιρανικές και τουρκικές επιθέσεις

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράκ, εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράκ, Γιαχιά Ρασούλ, δήλωσε ότι η χώρα δεν εγκρίνει τις επιθέσεις του Ιράν και της Τουρκίας κατά των εδαφών τους, και επιβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ έχει αρχίσει να λαμβάνει προφυλάξεις στα σύνορα κατά των επιθέσεων.

Ο Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράκ, Υποστράτηγος Γιαχιά Ρασούλ δήλωσε ότι δεν έχουν εγκρίνει τις ιρανικές και τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εντός του Ιράκ.

Ο Γιαχιά Ρασούλ μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Roj σχετικά με τις επιθέσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία των ιρακινών εδαφών.

Ο Ρασούλ επιβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει συγκεκριμένες προφυλάξεις κατά των επιθέσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου ασφαλείας με επικεφαλής τον υπουργό Εσωτερικών του Ιράκ, Αμπντούλ Αμίρ αλ-Σαμάρι, επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG), Ερμπίλ, στις 12 Δεκεμβρίου για να συζητήσει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα Τουρκίας και Ιράν.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μοχάμεντ Σία Αλ Σουντάνι δήλωσε ότι σκοπεύουν να αναδιατάξουν τις μονάδες συνοριακής φρουράς του υπουργείου Εσωτερικών κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών, σε συνεργασία με το υπουργείο των Πεσμεργκά στην περιοχή του Κουρδιστάν.

Από την άλλη πλευρά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα κλείσει και αυτή τα νότια σύνορά της με τη Συρία και το Ιράκ χτίζοντας μια λωρίδα ασφαλείας που θα εκτείνεται από το Χατάι μέχρι το Χακάρι.