Χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί, ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι του εξαπέλυσαν σειρά επιθέσεων σε περιοχές της ΒΑ Συρίας, με στόχο την ύπαιθρο της Manbij, της Ain Issa, της Girê Spi και της Tal Tamr.

Από χθες μέχρι σήμερα το πρωί, ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι του συνέχισαν τις επιθέσεις τους σε περιοχές στην ύπαιθρο της Manbij, της Ain Issa, της Girê Spi και της Tal Tamr, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο μαχητών και τον τραυματισμό ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Χθες το βράδυ, το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Manbij ανέφερε σε δήλωση ότι ένα τουρκικό κατοχικό drone στόχευσε ένα αυτοκίνητο του συμβουλίου στο δρόμο προς το χωριό “Al-Hattabat”, στη νότια ύπαιθρο της πόλης Manbij, με αποτέλεσμα το μαρτύριο δύο μαχητών και τον τραυματισμό ενός ακόμη άνδρα και γυναίκας μαχήτριας.

Οι ανταποκριτές του ANHA ανέφεραν ότι ο τουρκικός στρατός κατοχής στόχευσε ορισμένα χωριά στην περιοχή του Ευφράτη. Στοχεύει τα χωριά Sakiro και Mushairfa στην ανατολική ύπαιθρο της περιοχής Ain Issa με βλήματα πυροβολικού και όπλα Dushka. Εκτός από τα χωριά Al-Dibs, Hoshan, Al-Khalidiya, Al-Mallaq, Jadeedah και τον διεθνή δρόμο M4 στη δυτική ύπαιθρο του Ain Issa.

Ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι του στόχευσαν τα χωριά Al-Hurriya, Arida, Al-Sa’an, Kafifa, Saruja, Bir Kanno, τα σιλό του χωριού Qazali και το χωριό Qazali στη δυτική ύπαιθρο της επαρχίας Girê Spi. .

Ο βομβαρδισμός που είχε στόχο το χωριό Χοσάν οδήγησε στο ξέσπασμα πυρκαγιών.

Στην  Χασάκα, ο τουρκικός στρατός κατοχής στόχευσε με πολυβόλα τα χωριά Um Al-Kif και Al-Kozliya κατά μήκος του διεθνούς δρόμου M4 στη δυτική ύπαιθρο της περιοχής Tal Tamr.

Σήμερα το πρωί, ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι του βομβάρδισαν με βλήματα πυροβολικού το χωριό Al-Hawshariya, βόρεια της πόλης Manbij.