Ο Connor Fetigen, μέλος της Cowley Collective και ακτιβιστής για την Οργάνωση Αυτονομίας και Αντίστασης (ARO), δήλωσε ότι ο Abdullah Öcalan, εκπρόσωπος της σοσιαλιστικής ιδεολογίας, πρέπει να απελευθερωθεί.

ANF | First World Youth Conference to kick off in Paris on 3 November

Ο Connor Fetigen, μέλος της Cowley Collective και ακτιβιστής για την Οργάνωση Αυτονομίας και Αντίστασης (ARO), ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων στο διεθνιστικό Παγκόσμιο Συνέδριο Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι από τις 3 έως τις 5 Νοεμβρίου 2023.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το «Ronahî – Κέντρο Νεολαίας για Δημόσιες Σχέσεις» και το δίκτυο «Youth Writing History» και συγκέντρωσε πάνω από 400 νέους από 40 χώρες και 95 οργανισμούς, κινήματα και κόμματα, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις για τις προκλήσεις της εποχής και κοινές προοπτικές δράσης.

Ο ακτιβιστής Connor Fetigen μίλησε για τη σημασία του διεθνούς συνεδρίου νεολαίας και της ανταλλαγής εμπειριών, ειδικά με τον κουρδικό λαό και σχετικά με την έννοια του «Δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού» που παρουσίασε ο Κούρδος ηγέτης Abdullah Öcalan.

«Για μένα, το πιο σημαντικό πράγμα φαίνεται να είναι η δουλειά για να κατανοήσουμε και να αναλύσουμε καλύτερα τα συμφραζόμενά μας, ώστε να μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτές τις γνώσεις πολύ πιο άμεσα», είπε ο Fetigen.

Ο ακτιβιστής σχολίασε επίσης την ανεπιφύλακτη κράτηση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος έχει τεθεί σε απόλυτη απομόνωση και δεν έχει καμία επικοινωνία εδώ και 33 μήνες.  

«Νομίζω ότι δεν προκαλεί έκπληξη γιατί το τουρκικό κράτος φοβάται την άνοδο μιας νέας ιδεολογίας, μιας νέας σοσιαλιστικής ιδεολογίας και είναι ο εκπρόσωπος αυτής», είπε ο Connor Fetigen και ζήτησε ελευθερία για τον Οτσαλάν.

2023-11-18T18:46:08+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top