Το τουρκικό κράτος συνεχίζει τις επιθέσεις του σε διάφορες περιοχές της επικράτειας του Κουρδιστάν στο πλαίσιο της γενοκτονικής εκστρατείας του κατά του κουρδικού λαού.

Επικαλούμενο τοπικές πηγές, το Rojnews ανέφερε ότι τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το όρος Garê στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο βομβαρδισμός συνεχίζεται, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανά θύματα.

Το τουρκικό κράτος κλιμάκωσε τις γενοκτονικές του επιθέσεις σε όλη την επικράτεια του Κουρδιστάν χάρη στη διεθνή σιωπή και αδράνεια απέναντι στα εγκλήματά του κατά του κουρδικού λαού. Το εισβάλλον τουρκικό κράτος κλιμακώνει τις επιθέσεις του εναντίον οικισμών αμάχων στο Νότιο Κουρδιστάν, ειδικά από τον Απρίλιο του 2022. Ενώ οι ολοένα και συνεχιζόμενες επιθέσεις έχουν σκοτώσει πολλούς αμάχους και δεκάδες χωριά έχουν εκκενωθεί.

Σύμφωνα με τις Κοινοτικές Ειρηνευτικές Ομάδες (CPT) στο Ιράκ, 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των τουρκικών επιθέσεων στο Νότιο Κουρδιστάν το 2023.

Σύμφωνα με την CPT, 5 πολίτες έχασαν τη ζωή τους και 3 πολίτες τραυματίστηκαν στο Duhok το 2023, ενώ στην Hewler 1 πολίτης έχασε τη ζωή του και 8 πολίτες τραυματίστηκαν. Στην πόλη Σουλεϊμανίγια 5 πολίτες έχασαν τη ζωή τους και 2 πολίτες τραυματίστηκαν.

2024-02-26T18:45:57+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top