«Το Κομπάνι, η πόλη που νίκησε το ISIS, βρίσκεται τώρα υπό έντονο και βάναυσο βομβαρδισμό από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, όπως και οι περιοχές της Αμούντα και του Ντερίκ», δήλωσε ο Φαρχάντ Σαμί, υπεύθυνος Τύπου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) το βράδυ της Παρασκευής, μοιράζοντας βίντεο του βομβαρδισμού.

Τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν νέα σειρά αεροπορικών επιδρομών το βράδυ της Παρασκευής, με στόχο διάφορες τοποθεσίες και εγκαταστάσεις υποδομής στην πόλη Κομπάνι (Κομπάνι) στη βόρεια Συρία.

«Το Κομπάνι, η πόλη που νίκησε το ISIS, βρίσκεται τώρα υπό έντονο και βάναυσο βομβαρδισμό από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, όπως και οι περιοχές Amuda και Derik», ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Farhad Shami, υπεύθυνος Τύπου των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF). κοινοποιώντας πλάνα από τον βομβαρδισμό.

Οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν κεντρικές γειτονιές της πόλης, καθώς το νοσοκομείο Covid της πόλης και ένα εργοστάσιο σκυροδέματος.

Οι τουρκικές δυνάμεις συνέχισαν επίσης να στοχεύουν άλλες περιοχές στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία, συμπεριλαμβανομένων των Ayn Issa (Eyn Îsa), Al-Malikiyah (Derik/Dêrika) και του αυτοκινητόδρομου M4.

 Δυτικά της πόλης Qamushli στη βορειοανατολική Συρία, ήταν επίσης στόχος τουρκικών επιθέσεων το βράδυ της Παρασκευής.

 

Πολλές περιοχές έχουν επηρεαστεί από τους βομβαρδισμούς στη συνεχιζόμενη στρατιωτική εκστρατεία της Τουρκίας εναντίον της βόρειας και βορειοανατολικής Συρίας που ελέγχεται από τους Κούρδους. Οι αεροπορικές επιδρομές έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές στις στοχευμένες περιοχές, προκαλώντας μαζικούς εκτοπισμούς αμάχων.

Τουρκικά αεροσκάφη έχουν στοχεύσει εντατικά περιοχές υπό τον έλεγχο της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES). Την Παρασκευή, οι αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν ολοσχερώς όλους τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και τις περισσότερες εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου της περιοχής, αφήνοντας περίπου δύο εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ρεύμα και νερό.

Σύμφωνα με το τοπικό Πρακτορείο Ειδήσεων Hawar (ANHA), τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν στις επιθέσεις.