Το τουρκικό κράτος κλιμάκωσε τις γενοκτονικές του επιθέσεις σε όλη την επικράτεια του Κουρδιστάν εν μέσω διεθνούς σιωπής και αδράνειας απέναντι στα εγκλήματά του κατά του κουρδικού λαού.

 

Τουρκικά UCAV βομβάρδισαν το χωριό Gelale κοντά στην πόλη Sharbajêr της Sulaymaniyah την Παρασκευή. Σύμφωνα με το πρακτορείο RojNews, η επίθεση δεν είχε απώλειες ζωών.

Το εισβάλλον τουρκικό κράτος κλιμακώνει τις επιθέσεις του εναντίον οικισμών αμάχων στο Νότιο Κουρδιστάν, ειδικά από τον Απρίλιο του 2022. Ενώ οι ολοένα και συνεχιζόμενες επιθέσεις έχουν σκοτώσει πολλούς αμάχους, δεκάδες χωριά έχουν εκκενωθεί.

Το χωριό Gelale βρίσκεται κοντά στο όρος Asos. Οι αεροπορικές επιδρομές από την Τουρκία κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου αποτελούν ρουτίνα εδώ και χρόνια στην περιοχή, η οποία απέχει 200 ​​χιλιόμετρα από τα τουρκικά κρατικά σύνορα. Άλλες περιοχές του εδάφους της Περιφέρειας  του Ιρακινου Κουρδιστάν (KRI) και του Ιράκ, ειδικά εκείνες όπου είναι  Κούρδοι αντάρτες, αλλά και περιοχές οικισμού αμάχων όπως η Σένγκαλ, βομβαρδίζονται επίσης τακτικά από τον τουρκικό στρατό.

Στις 28 Δεκεμβρίου, μια επίθεση UCAV από το τουρκικό κράτος στοίχισε τη ζωή σε 5 εργάτες που άνοιγαν πηγάδια νερού στην περιοχή Kora Simoqya στην περιοχή Mezargeh της πόλης Xanesor (Khanasor) στην περιοχή Shengal (Sinjar).

Την ίδια μέρα, τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη που πετούσαν χαμηλά πάνω από το Binarê Qendîl και το Pişder βομβάρδισαν το χωριό Enzê στην περιοχή Binarê Qendîl.

2023-12-31T02:01:12+02:00

Αφήστε ένα σχόλιο

Go to Top